Glædelig 15. december!
Det er lørdag, det er indtil videre godt vejr og min eksilroomie Kat er hjemme på besøg. ALT er godt. Ikke mindst er det godt, fordi jeg har de her veganske snebolde (aka kokostoppe med hvid chokolade, altså) liggende i fryseren.
Okay. Vi skal lige forventningsafstemme. Her for et par uger siden blev jeg fuldstændig forelsket i Zumbo’s Just Desserts på Netflix, som er et program lidt som Den store bagedyst, bare blandet med Charlie og chokoladefabrikken og en mellemstor mængde kokain. I programmet var en pige, som lavede nogle virkelig finde kreationer, men som havde kæmpe problemer med at afstemme smagen i sit bagværk, fordi hun havde verdens sødeste tand. Hun syntes, at det hele smagte godt, fordi det var sødt, mens dommerne blev ved med at efterspørge mere syre.
Jeg kunne have været hende, så er det sagt. Jeg er dronningen af sukker. Nå ja, og dronningen af salt, for at det ikke skal være løgn. I ved jo godt, at jeg godt kan lide at dedikere mig.
Så inden I begynder at skyde disse snebolde i skoene, at de er for søde, så vil jeg bare sige: Ja, det er de. Lige som de skal være det! De er søde og julede og søde og jeg elsker dem. Ikke mindst elsker jeg den der helt kunstige sødme, der er i hvid chokolade, som er overraskende godt bevaret i den veganske udgave – men hvis man kunne tænke sig en lidt mere bitter (og bounty-agtig) oplevelse, så kan man bruge mørk chokolade i stedet.
Åååh. Jeg håber, at dagens skal bruges på at inhalere disse, mens jeg ser The Holiday!
Med ønsket om en god lørdag fyldt med solskin, glødende Mastercards (det er jo tiden) og masser af matcha, som jeg har gjort meget grin med, men lige har opdaget er lækkert!
24 veganske juleopskrifter:
1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chocolate chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
8. december: Butternutsteg med valnøddesmør og salvie
9. december: Græskardeller
10. december: Peanut butter fudge
11. december: Julekaffe
12. december: Gulerodskage med aquafaba
13. december: Spicy nødder
14. december: Hjemmelavet pebermyntesirup
15. december: Lun linsesalat
Veganske snebolde
Ingredienser
Snebolde
- 200 gram kokosmel
- ½ dl flormelis
- 5-7 spsk kokosmælk
- En lille smule salt
Chokoladeovertræk
- 160 gram vegansk hvid chokolade
- 1 spsk kokosolie (ikke smagsneutral)
- havsalt
Sådan gør du
- Jeg kan godt lide at bruge kokosmel, som det er, men du kan også blende det, så det får en finere tekstur, eller f.eks. blende halvdelen og blande med resten. Kom kokosmelet i en stor skål. Tilsæt flormelis, lidt salt og lidt kokosmælk. Rør det sammen med fingrene, indtil det har en god tekstur, du kan forme kugler af. Det vil nok virke ret porrøst, men det gør ikke noget, for de skal nok holde, når de kommer i fryseren.
- Form kugler, så godt du kan og sæt på en tallerken. Stil i fryseren i en times tid, indtil kuglerne er faste.
- Smelt hvid chokolade, kokosolie og lidt salt over vandbad. Dyp sneboldene i chokoladen og overfør dem til en tallerken beklædt med vitawrap eller bagepapir. Sæt tilbage i fryseren, indtil chokoladen er stivnet og opbevar fremover enten på køl eller frost, hvis altså ikke du bare spiser dem alle på én gang. Velbekomme!