Alle opskrifterDessert

24 VEGANSKE OPSKRIFTER: DADELTRØFLER MED HVID CHOKOLADE

Veganske dadeltrøfler med hvid chokolade og kaffe

Okay, så jeg ved godt, at folk skal stoppe med at påstå, at dadelkonfekt smager ligesom rigtig konfekt…. Undtagen når det passer. Havde jeg ikke vidst, hvad de her dadeltrøfler var lavet af, så havde jeg gættet på, at de var lavet af smør, sukker og fløde. Og jeg har ikke engang fingrene krydset på ryggen, når jeg siger det!

Søde, bløde, karamelagtige dadeltrøfler toppet med et knasende lag af hvid chokolade og en diskret smag af kaffe, der minder om barndom og havregrynskugler. Oh yes. It’s on. IT.IS.ON.

Der sker noget magisk med dadler, når man udbløder dem i kogende vand og blender dem. De bliver helt bløde, gyldne og karamelagtige, uden man overhovedet har tilsat noget som helst til dem. Der er ting her på jorden, vi ikke kan forklare, og dadlens mysterie er én af dem. Vi må bare læne os tilbage og være glade for, at de findes! (Jeg ved at alle jordens veganere og sundhedsfanatikere sidder med foldede hænder i stille taknemmelighed mindst én gang om året).

Det er min første jul som full blown veganer, og jeg må indrømme, at jeg havde lidt svært ved udsigten til ikke at skulle spise et eneste stykke juleflæsk (det er lækkert, og I ved det godt), en eneste lille snebold fra Toms eller de der chokoladekugler med en hasselnød i midten, som jeg ikke ved, hvad hedder, men de sælger dem i Aldi og jeg elsker dem. Jeg ved godt, at julen først og fremmest handler om kærlighed og fællesskab, men det handler også om chokolade, og jeg følte lidt, at jeg blev snydt for alle de gode ting, da jeg sprang ud i det her projekt.

Og så skete det her.

Panik aflyst. Panik erstattet af ren euforisk glæde. Og lidt ondt i maven.

Det bliver alligevel jul i år!

Med ønsket om en god torsdag fyldt med tændte kalenderlys, varme sokker og chance for sne!

Veganske dadeltrøfler med hvid chokolade og kaffe

 

24 veganske juleopskrifter:

1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg

Print Recipe
9. december: Dadeltrøfler med hvid chokolade og kaffe
Denne opskrift er nok til ca. 25 dadeltrøfler. Vegansk hvid chokolade kan købes i de fleste helsekostbutikker, men kan du ikke finde det, eller har du bare ikke lyst, så erstat det med mørk chokolade eller almindelig hvid chokolade, hvis du ikke er veganer.
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 55 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Tilberedningstid 15 minutter
Ventetid 55 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Fjern stenene fra dadlerne og læg dem i en skål. Overhæld med kogende vand fra elkedlen, så det dækker, og lad dem trække i 15 minutter.
  2. Blend 0.7 dl havregryn, indtil de er blevet til mel. Læg i en skål og sæt til side.
  3. Dræn de udblødte dadler godt for vand og overfør dem til en food processor. Blend, indtil massen er helt blød og cremet. Overfør herefter dadelmassen til skålen med de blendede havregryn og tilsæt yderligere ½ dl grovvalsede havregryn og kakao. Rør godt rundt. Form herefter dadelmassen til kugler og læg dem på en tallerken med bagepapir - massen vil føles meget blød, men det gør ikke noget, for det ændrer sig, når den er kommet i fryseren.
  4. Lad sætte sig i fryseren i 20 minutter. Imens forberedes chokoladeovertrækket.
  5. Kom den hvide chokolade, instantkaffen, kokosolie og en lille smule salt i en skål og smelt over vandbad. Tag dadeltrøflerne ud af fryseren og hæld en skefuld af chokoladeblandingen over hver kugle - det gør ikke noget, at de ikke bliver helt dækket, da jeg har besluttet mig for, at det er charmen ved disse trøfler.
  6. Når alle trøflerne har fået et chokoladelåg sættes de tilbage i fryseren i 20 minutter. Opbevar herefter i fryser eller i køleskab og spis dem direkte fra kulden.
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial