I present to you: Mors jordbærlagkage ♥️🍓🍰
Jeg har aldrig brudt mig om lagkage, faktisk. Det involverer ligesom tit noget med en fløde, der er pisket til skillepunktet, knuste rutebiler (stop!), kagecreme og banan. Ellers tak. Men min mor har altid lavet den her jordbærlagkage med marengs, og dén er det bedste, jeg ved – så nu har jeg veganificeret den. Til mig og jer!
Opskriften på veganske lagkagebunde er fra plantepusherne, og aquafabamarengs er fra den altid gode Alberte Stengaard (all hail!).
Jeg håber, den vil bringe lige så meget sommerglæde hos jer, som den gør hos mig!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med sukkerrelaterede ting, hække, der klipper sig selv og sol lige i face!
Mors veganske jordbærlagkage med vegansk marengs
Ingredienser
- 3 veganske lagkagebunde
- 2 aquafaba marengs
- 1 kilo jordbær
- Ca. 1 dl sukker
- 500 ml piskbar plantefløde (gerne den fra Svansø)
- 200 gram vegansk chokolade (jeg bruger bare almindelig 70 % chokolade)
Sådan gør du
- Rens jordbær, og skær dem i halve, eller i 4, hvis de er store. Drys dem med et godt lag sukker (cirka 1 dl), og lad dem stå med sukker på, til der er kommet en lækker jordbær/sukkerlage i bunden (evt. allerede dagen før).
- Pisk vegansk fløde så længe som muligt, så det er godt stift. Bland med hakket,ø chokolade og alle de sukrede jordbær (gem lagen til lagkagebundene).
Samling
- Drizzle en lagkagebund med et par skefulde af den lækre jordbærlage. Selvfølgelig ikke så meget, at den bliver gennemvåd, men så den lige bliver moist og lækker. Top med en marengs og halvdelen af fløde/jordbærblandingen. Top igen med en lagkagebund, sukkerlage, anden halvdel flødeskum og til sidst lagkagebund, sukkerlage og marengs på toppen.
Psst …
Hvis du er på udkig efter flere lækre opskrifter på kage, så prøv: