Glædelig 17. december!
Findes der egentlig noget bedre end sovs? Sådan den der sovs, man øser så meget op af, at det nærmest flyder ud over tallerkenen, fordi man egentlig bare helst vil spise den med en ske?
Ikke rigtigt, vel?
Og så er det jo så heldigt, at dagens opskrift er sådan en sovs. Vi har allerede været omkring Jamies julesovs, som er noget af det bedste, der findes, men jeg synes nu, at en julekalender med respekt for sig selv skal have mere end én sovs. Derfor byder jeg i dag på vegansk svampesovs.
Udover at være den slags sovs, man gerne vil tage bad i, så er det også sådan en sovs, man altid kan overskue at lave og som passer til alt lige fra frikadeller til butternutsteg. I det hele taget perfekt søndagsmad!
Med ønsket om en god søndag fyldt med julestemning, noget der involverer dyner og masser af Jude Law!
24 veganske juleopskrifter:
1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chocolate chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
8. december: Butternutsteg med valnøddesmør og salvie
9. december: Græskardeller
10. december: Peanut butter fudge
11. december: Julekaffe
12. december: Gulerodskage med aquafaba
13. december: Spicy nødder
14. december: Hjemmelavet pebermyntesirup
15. december: Lun linsesalat
16. december: Snebolde
Vegansk svampesovs
Ingredienser
- 10 gram tørrede svampe Kan udelades, men giver en god, dyb smag
- 1 spsk olivenolie
- 250 gram champignon
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 2 toppede spsk hvedemel
- 1 dl rødvin
- 1 håndfuld Frisk rosmarin
- ½ liter grøntsagsbouillon
Sådan gør du
- Læg de tørrede svampe i blød i kogende vand og stil til side i 15 minutter. Brug tiden imens til at hakke løg, hvidløg, champignon og rosmarin fint.
- Dræn de tørrede svampe og kom dem på en stor, varm pande med lidt olivenolie sammen løg, hvidløg og champignon. Steg i 5 minutter, indtil grøntsagerne er bløde. Tilsæt 2 toppede spsk hvedemel til panden og rør rundt. Tilsæt herefter rødvinen og bouillonen til panden og rør rundt, så melet ikke klumper.
- Giv et opkog og lade koge af i 5-10 minutter, indtil sovsen er tyk. Smag til med salt og peber og slut af med den friske rosmarin. Velbekomme!