Alle opskrifter

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: HJEMMELAVET JULEKAFFE TIL TRÆTTE MORGENER

Hjemmelavet julekaffe

Kaaaaaaffe, Kaffe kaffe kaffe.

KAFFE.

Nærmere bestemt: JULEKAFFE.

Som de fleste andre er jeg inden kaffe sur, træt, betuttet og har svært ved at overskue verdenssituationen. Eller nogen som helst anden situation, for den sags skyld.

Efter kaffe er jeg på samme måde. Bare lidt mere opkvikket. Hæh!

Decembermorgener er nogle af de bedste morgener, jeg kender til, fordi det er de eneste morgener, hvor der faktisk er noget hyggeligt ved at stå tidligt op (ja. Det sagde jeg lige).

Når man tænder kalenderlyset, putter sig i noget blødt, oversize strik og langsomt trykker stemplet i stempelkanden ned… Aaah. Så bliver det ikke rigtigt bedre, sådan på hverdagsskalaen.

Jeg drikker julekaffe hver morgen i december (og faktisk sporadisk gennem hele efteråret, når sandheden skal frem), og det er hyggeligt og helt igennem beroligende, på den der måde som kun kæmpe krus med varme ting kan være det. I kender godt den følelse. Den der følelse, hvor man lukker øjnene og for et kort øjeblik går i symbiose med sin kop, mens man lukker hele verden ude (hva? Om jeg drikker for meget kaffe? Naerhj…) Hvis nogen kan huske scenen fra Ally McBeal, hvor hende og Georgia på en meget sensuel måde beskriver følelsen af dagens første kop kaffe, så er det lidt dér, jeg er på vej henad nu. Og okay, den scene er jeg nok den eneste i verden, der kan huske, men jeg håber lidt, at der er andre kerneseere derude.

Julekaffe er fyldt med:

  • Kanel

  • Muskat

  • Allehånde

  • Nelliker

  • Og ja, den er faktisk mere eller mindre fyldt med pumpkin spice, men jeg havde håbet, at I ikke ville opdage det… Jeg er og bliver afhængig!

Mhhm. Kaffe.

Lige nu ville jeg ønske, at jeg kunne kravle tilbage under dynen med Netflix en god bog, men når det nu ikke kan være sådan, er en kop varm kaffe på en stille, tidlig decembermorgen og en gåtur gennem Århus på arbejde nu også helt ok.

Det er faktisk mere end ok. Det er faktisk helt perfekt. Ja. Sagde morgen-pessimisten. I kan godt selv høre, hvor god den kaffe er…

Med ønsket om en god mandag fyldt med glade mennesker i bussen, udsigt til sne og tilbud på juleslik!

Hjemmelavet julekaffe

24 veganske juleopskrifter:

1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chocolate chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
8. december: Butternutsteg med valnøddesmør og salvie
9. december: Græskardeller
10. december: Peanut butter fudge

Print Recipe
Julekaffe til de trætte decembermorgener
Hjemmelavet julekaffe
Forberedelses tid 5 minutter
Antal personer
dåse
Ingredienser
Forberedelses tid 5 minutter
Antal personer
dåse
Ingredienser
Hjemmelavet julekaffe
Instruktioner
  1. Bland alle ingredienserne sammen, lad gerne trække en dag eller to og brug det, som du normalt ville bruge kaffe. Hvis man ikke orker at lave sin egen kaffeblanding, så gør det altså også mirakler ved morgenkaffen at komme lidt hel allehånde og 1 kanelstang i kaffen, eller bare at komme lidt kanel (eller pumpkin spice) ned i kaffefilteret, når du brygger kaffe. I'm telling ya: det er lækkert!
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial