Veganske snebolde
Udskriv

Veganske snebolde

Hvis du ikke bryder dig om hvid chokolade eller ikke kan finde den veganske udgave, så erstat med mørk chokolade og spis i stedet de lækreste bountykugler. Denne opskrift giver 15-20 snebolde.
Forb. tid20 min
Frysetid1 t
Samlet tid1 t 20 min
Antal: 15 snebolde

Ingredienser

Snebolde

  • 200 gram kokosmel
  • ½ dl flormelis
  • 5-7 spsk kokosmælk
  • En lille smule salt

Chokoladeovertræk

  • 160 gram vegansk hvid chokolade
  • 1 spsk kokosolie (ikke smagsneutral)
  • havsalt

Sådan gør du

  • Jeg kan godt lide at bruge kokosmel, som det er, men du kan også blende det, så det får en finere tekstur, eller f.eks. blende halvdelen og blande med resten. Kom kokosmelet i en stor skål. Tilsæt flormelis, lidt salt og lidt kokosmælk. Rør det sammen med fingrene, indtil det har en god tekstur, du kan forme kugler af. Det vil nok virke ret porrøst, men det gør ikke noget, for de skal nok holde, når de kommer i fryseren.
  • Form kugler, så godt du kan og sæt på en tallerken. Stil i fryseren i en times tid, indtil kuglerne er faste.
  • Smelt hvid chokolade, kokosolie og lidt salt over vandbad. Dyp sneboldene i chokoladen og overfør dem til en tallerken beklædt med vitawrap eller bagepapir. Sæt tilbage i fryseren, indtil chokoladen er stivnet og opbevar fremover enten på køl eller frost, hvis altså ikke du bare spiser dem alle på én gang. Velbekomme!