3 OPSKRIFTER PÅ VEGANSK BOLOGNESE

Bolognese er altid en god idé, og det er ikke spor svært at lave en vegansk udgave - halle to the luja!

NEM BOLOGNESE MED RØDE LINSER

Print Recipe
Nem linsebolognese med røde linser
Vegansk linsebolognese
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Ventetid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bolognese
Krydderier
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 40 minutter
Ventetid 40 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bolognese
Krydderier
Vegansk linsebolognese
Instruktioner
  1. Varm olivenolie op i en stor gryde ved medium varme. Steg finthakket løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og champignon i 5-10 minutter, indtil de er bløde og velduftende.
  2. Tilsæt linser, tomat, bouillon, mælk og krydderier. Rør godt rundt, giv det et opkog og skru herefter ned på lav varme.
  3. Lad koge 40 minutter, indtil sovsen er kogt ind. Smag til med salt og peber.
  4. Server med pasta eller spis sammen med ris, kartoffelmos eller polenta. Velbekomme!
Del denne opskrift

 

NEM GRØNTSAGSBOLOGNESE
Print Recipe
Den nemmeste grøntsagsbolognese i verden
Vegansk bolognese
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Vegansk bolognese
Instruktioner
  1. Kom alle grøntsagerne i en food processor og kør, indtil de er hakket fint. Alternativt kan de hakkes fint i hånden - men jeg foreslår food processoren.
  2. Kom alle grøntsagerne op i en gryde med lidt vand i bunden og steg ved medium varme, indtil det meste af vandet er fordampet - ca. 10 minutter.
  3. Tilsæt tomat, eddike, citron, sukker og oregano og kog under låg i ca. 20 minutter, indtil sovsen har en tyk konsistens. Smag til med salt og peber.
  4. Servér ovenpå et stort bjerg pasta med hakket basilikum på toppen.
Del denne opskrift

 

BOLOGNESE MED SORTE LINSER
Print Recipe
Vegansk bolognese med sorte linser
Vegansk bolognese
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bolognese
Krydderier
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 60 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Bolognese
Krydderier
Vegansk bolognese
Instruktioner
  1. Start med at hakke løg, bladselleri og gulerødder meget fint, eller lav den dovne og kør dem i food processoren. Varm lidt olie op i en stor gryde ved medium varme og steg grøntsagerne i 3-5 minutter, indtil det meste væske er fordampet.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne til gryden og rør det godt sammen. Skru ned på lav varme, når sovsen koger, og lad det simre UDEN låg i ca. 60 minutter, indtil linserne er møre, og væsken er kogt væk, så der tilbage er en tyk, velsmagende sovs. Tilsæt evt. mere mælk undervejs, hvis den koger for hurtigt ind.
  3. Når sovsen er færdig, smages den til med salt, peber og evt. flere krydderier.
  4. Server sammen med et bjerg af pasta og lidt frisk basilikum på toppen. Sovsen kan holde sig i op til en uge i køleskabet og bliver kun bedre af at stå et par dage, så den er perfekt til at lave et par dage i forvejen. Velbekomme!
Del denne opskrift

Sofie
24-årig idéhistorie-studerende på AU og evigt sulten. Elsker at tænke på mad, tage billeder af det, skrive om det og ikke mindst spise det. Mine yndlingsting inkluderer linser, perfekte avokadoer og chokolade – altid chokolade. Velkommen til!

Leave a Response

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial