NEM BOLOGNESE MED RØDE LINSER

Nem linsebolognese med røde linser
Ingredienser
Bolognese
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg, hakket
- 4 fed hvidløg, hakket
- 2 stængler bladselleri, hakket
- 2 gulerødder, hakket
- 1 håndfuld champignon, hakket
- 4,5 dl røde linser
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 70 gram tomatpuré
- 9 dl grøntsagsbouillon
- 2 dl plantemælk (kan evt. erstattes af bouillon)
Krydderier
- 1 spsk tørret basilikum
- 2 tsk sukker
- 1/4 spsk Groft salt
- 1 tsk sort peber
Sådan gør du
- Varm olivenolie op i en stor gryde ved medium varme. Steg finthakket løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og champignon i 5-10 minutter, indtil de er bløde og velduftende.
- Tilsæt linser, tomat, bouillon, mælk og krydderier. Rør godt rundt, giv det et opkog og skru herefter ned på lav varme.
- Lad koge 40 minutter, indtil sovsen er kogt ind. Smag til med salt og peber.
- Server med pasta eller spis sammen med ris, kartoffelmos eller polenta. Velbekomme!
NEM GRØNTSAGSBOLOGNESE


Den nemmeste grøntsagsbolognese i verden
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 grøn peberfrugt
- ½ squash
- 1 lille bundt ramsløg (kan udelades)
- 1 håndfuld champignoner
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sukker
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk oregano
- salt og peber
Til servering
- Hakket basilikum
Sådan gør du
- Kom alle grøntsagerne i en food processor og kør, indtil de er hakket fint. Alternativt kan de hakkes fint i hånden - men jeg foreslår food processoren.
- Kom alle grøntsagerne op i en gryde med lidt vand i bunden og steg ved medium varme, indtil det meste af vandet er fordampet - ca. 10 minutter.
- Tilsæt tomat, eddike, citron, sukker og oregano og kog under låg i ca. 20 minutter, indtil sovsen har en tyk konsistens. Smag til med salt og peber.
- Servér ovenpå et stort bjerg pasta med hakket basilikum på toppen.
BOLOGNESE MED SORTE LINSER

Vegansk bolognese med sorte linser
Ingredienser
Bolognese
- 2 spsk olie
- 2 stængler bladselleri
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 300 gram sorte linser
- 2,5 dl mandelmælk
- 2,5 dl rødvin
- 5 dl vand
- 1 dåse flåede, hakkede tomater
- 1 dåse tomatpuré
Krydderier
- 1 spsk salt
- 1 spsk basilikum
- 1 spsk sukker
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sort peber
Sådan gør du
- Start med at hakke løg, bladselleri og gulerødder meget fint, eller lav den dovne og kør dem i food processoren. Varm lidt olie op i en stor gryde ved medium varme og steg grøntsagerne i 3-5 minutter, indtil det meste væske er fordampet.
- Tilsæt resten af ingredienserne til gryden og rør det godt sammen. Skru ned på lav varme, når sovsen koger, og lad det simre UDEN låg i ca. 60 minutter, indtil linserne er møre, og væsken er kogt væk, så der tilbage er en tyk, velsmagende sovs. Tilsæt evt. mere mælk undervejs, hvis den koger for hurtigt ind.
- Når sovsen er færdig, smages den til med salt, peber og evt. flere krydderier.
- Server sammen med et bjerg af pasta og lidt frisk basilikum på toppen. Sovsen kan holde sig i op til en uge i køleskabet og bliver kun bedre af at stå et par dage, så den er perfekt til at lave et par dage i forvejen. Velbekomme!