5 LUNENDE VINTERSUPPER

En kold dag, en stor skål med suppe og en masse Netflix - ja?

RØD LINSESUPPE MED KOKOSMÆLK
Print Recipe
Rød linsesuppe med kokosmælk
Linsesuppe
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Linsesuppe
Instruktioner
  1. Kom linserne i en sigte og skyl godt dem godt igennem.
  2. Varm olien op ved medium varme i en stor gryde og steg det hakkede løg i 3-5 minutter, indtil det begynder at brune i kanterne. Tilsæt herefter hvidløg, karrypasta, tomatpuré, kanel, karry og cayennepeber og steg lidt videre, ca. 30 sekunder. Rør godt og hold øje med, at krydderierne ikke brænder.
  3. Tilsæt de flåede, hakkede tomater, kokosmælken og bouillonen. Rør rundt og tilsæt herefter de røde linser.
  4. Giv suppen et opkog og lad den herefter simre i 30 minutter, indtil linserne er møre. Sørg for at røre jævnligt, da linserne godt kan finde på at sætte sig fast i bunden. Hvis bouillonen koger for hurtigt ind, kan det blive nødvendigt at tilsætte noget mere undervejs - det kommer helt an på, hvilken konsistens man bedst kan lide.
  5. Når suppen har kogt tilsættes sukker og citronsaft, og suppen smages til med salt, peber og krydderier efter behov.
  6. Server med et godt brød og godt selskab.
Del denne opskrift

 

GULERODSSUPPE MED KOKOSMÆLK OG KARAMELLISEREDE LØGGulerodssuppe
Print Recipe
Gulerodssuppe med kokosmælk og karamelliserede løg
Opskriften er glutenfri og kan gøres vegansk, hvis man bruger sirup i stedet for honning.
Gulerodssuppe
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Til suppen
Til servering
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 50 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Til suppen
Til servering
Gulerodssuppe
Instruktioner
  1. Kom olie og smør i en gryde og varm op ved medium varme. Hak løgene groft og kom dem i, når smørret er smeltet. Lad dem stege ved medium varme i 20-30 minutter, indtil de er karamelliserede og helt mørke. Husk at røre i dem jævnligt, så de ikke brænder fast.
  2. Mens løgene karamelliserer, skrælles kartoflerne og gulerødderne. Hak dem i mindre stykker sammen med bladsellerien.
  3. Når løgene er karamelliserede kommes kartofler, gulerødder, bladselleri og hvidløg i gryden. Tilføj kanel, karry, chili og peber og rør rundt. Tilsæt bouillonen.
  4. Lad suppen simre i omkring 20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
  5. Mens suppen simrer, laves de karamelliserede løg, som skal ovenpå. Hak løgene som du ønsker (jeg foretrækker at halvere dem og skære dem i skiver) og lad dem stege i smør ved medium varme, indtil de er bløde og helt mørke. Dette tager ca. lige så lang tid, som suppen skal koge.
  6. Når suppen har kogt, blendes den igennem med en stavblender, indtil den er helt glat. Tilsæt til sidst kokosmælk, citronsaft og honning. Smag til med salt og peber og smag, om den skal have ekstra krydderier.
  7. Server suppen med løg og persille på toppen og et godt brød ved siden af.
Del denne opskrift

 

SYGDOMSBEKÆMPENDE LINSESUPPE MED CITRON OG INGEFÆRLinsesuppe med søde kartofler og ingefær
Print Recipe
Linsesuppe med søde kartofler og ingefær
Linsesuppe med søde kartofler og ingefær
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Linsesuppe med søde kartofler og ingefær
Instruktioner
  1. Varm lidt olie op i en stor gryde og tilsæt løg, hvidløg, ingefær og de revne, søde kartofler. Steg i et par minutter og tilsæt herefter de røde linser, grøntsagsbouillon, karry, spidskommen og chili. Kog i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre og det hele er kogt godt sammen. Smag til med citron, salt og peber og server i dybe skåle. Velbekomme!
Del denne opskrift

 

TORTILLASUPPE MED MAJS OG BØNNERTortilla suppe
Print Recipe
Tortilla suppe
Tortilla suppe
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Tortilla suppe
Instruktioner
  1. Varm olien op i en stor gryde og steg løg og hvidløg ved medium varme. Efter et par minutter tilsættes grøntsagsbouillon. Lad koge under låg i 15 minutter.
  2. Efter 15 minutter tilsættes squash, søde kartofler, tomater, bønner, majs og krydderier. Lad koge yderligere 15 minutter.
  3. That's it - suppen er færdig! Server med tortilla chips, bagte tortillapandekager eller avokado og nyd livet!
Del denne opskrift

 

NEM KARTOFFELSUPPE MED SØDE KARTOFLER
Print Recipe
Nem kartoffelsuppe
Denne opskrift er nok til 4-6 personer.
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Kartoffelsuppe
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Ventetid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Kartoffelsuppe
Instruktioner
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i chunky tern. Hak løg og hvidløg så fint, som du orker.
  2. Varm olivenolien op i en stor gryde ved medium varme. Tilsæt de hakkede kartofler, løg og hvidløg og steg under omrøring i ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne er bløde.
  3. Tilsæt bouillonen til gryden og lad suppen simre i 20 minutter, indtil grøntsagerne er møre nok til at blive blendet.
  4. Tag af varmen og blend med en stavblender, indtil suppen er tyk og cremet. Smag suppen til med friskkværnet sort peber og evt. salt, hvis den mangler. Tilsæt soyafløde og rør rundt.
  5. Server i dybe skåle og drys lidt hakket frisk rosmarin og hakkede hasselnødder på toppen.
  6. Velbekomme!
Del denne opskrift

Sofie
24-årig idéhistorie-studerende på AU og evigt sulten. Elsker at tænke på mad, tage billeder af det, skrive om det og ikke mindst spise det. Mine yndlingsting inkluderer linser, perfekte avokadoer og chokolade – altid chokolade. Velkommen til!

Leave a Response

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial