Vegansk bolognese
Udskriv

Den nemmeste grøntsagsbolognese i verden

Forb. tid5 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid35 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 grøn peberfrugt
  • ½ squash
  • 1 lille bundt ramsløg (kan udelades)
  • 1 håndfuld champignoner
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk oregano
  • salt og peber

Til servering

  • Hakket basilikum

Sådan gør du

  • Kom alle grøntsagerne i en food processor og kør, indtil de er hakket fint. Alternativt kan de hakkes fint i hånden - men jeg foreslår food processoren.
  • Kom alle grøntsagerne op i en gryde med lidt vand i bunden og steg ved medium varme, indtil det meste af vandet er fordampet - ca. 10 minutter.
  • Tilsæt tomat, eddike, citron, sukker og oregano og kog under låg i ca. 20 minutter, indtil sovsen har en tyk konsistens. Smag til med salt og peber.
  • Servér ovenpå et stort bjerg pasta med hakket basilikum på toppen.