Vegansk bolognese
Udskriv

Vegansk bolognese med sorte linser

Forb. tid10 min
Kogetid1 t
Samlet tid1 t 10 min
Antal: 6 personer

Ingredienser

Bolognese

  • 2 spsk olie
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 løg
  • 300 gram sorte linser
  • 2,5 dl mandelmælk
  • 2,5 dl rødvin
  • 5 dl vand
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré

Krydderier

  • 1 spsk salt
  • 1 spsk basilikum
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sort peber

Sådan gør du

  • Start med at hakke løg, bladselleri og gulerødder meget fint, eller lav den dovne og kør dem i food processoren. Varm lidt olie op i en stor gryde ved medium varme og steg grøntsagerne i 3-5 minutter, indtil det meste væske er fordampet.
  • Tilsæt resten af ingredienserne til gryden og rør det godt sammen. Skru ned på lav varme, når sovsen koger, og lad det simre UDEN låg i ca. 60 minutter, indtil linserne er møre, og væsken er kogt væk, så der tilbage er en tyk, velsmagende sovs. Tilsæt evt. mere mælk undervejs, hvis den koger for hurtigt ind.
  • Når sovsen er færdig, smages den til med salt, peber og evt. flere krydderier.
  • Server sammen med et bjerg af pasta og lidt frisk basilikum på toppen. Sovsen kan holde sig i op til en uge i køleskabet og bliver kun bedre af at stå et par dage, så den er perfekt til at lave et par dage i forvejen. Velbekomme!