Vegansk linsebolognese
Udskriv

Nem linsebolognese med røde linser

Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

Bolognese

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 2 stængler bladselleri, hakket
  • 2 gulerødder, hakket
  • 1 håndfuld champignon, hakket
  • 4,5 dl røde linser
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 70 gram tomatpuré
  • 9 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl plantemælk (kan evt. erstattes af bouillon)

Krydderier

  • 1 spsk tørret basilikum
  • 2 tsk sukker
  • 1/4 spsk Groft salt
  • 1 tsk sort peber

Sådan gør du

  • Varm olivenolie op i en stor gryde ved medium varme. Steg finthakket løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og champignon i 5-10 minutter, indtil de er bløde og velduftende.
  • Tilsæt linser, tomat, bouillon, mælk og krydderier. Rør godt rundt, giv det et opkog og skru herefter ned på lav varme.
  • Lad koge 40 minutter, indtil sovsen er kogt ind. Smag til med salt og peber.
  • Server med pasta eller spis sammen med ris, kartoffelmos eller polenta. Velbekomme!