Glædelig 18. december!
I dag er det sidste mandag inden jul, og jeg ved ikke rigtigt, hvordan jeg har det med det. På den ene side glæder jeg mig helt åndssvagt til juleferie, ikke mindst fordi jeg faktisk HAR juleferie i år (dette er ikke en selvfølge for studerende) og fordi jeg glæder mig til at se julefilm på sofaen hos mine forældre, til jeg brækker mig, gå ture ved vandet og vide, at jeg absolut ingenting skal lave, før det bliver januar og morskaben er forbi.
Men omvendt, så må december bare godt vare lidt længere. Den er først lige begyndt og jeg har ikke rigtig nået at opdage den endnu, så jeg ville ønske, at vi lige kunne stoppe tiden samtidig.
Det kan vi nok ikke. Men vi KAN spise denne julede rocky road med ingefærkiks, syltede kirsebær, nødder og mørk chokolade. Og det er vi glade for.
Det gik op for mig, at jeg ikke kunne lade være med at lave rocky road, da jeg fandt McVitie’s Ginger Nuts på Nemlig, som udover at være veganske, også er én af de der helt specielle vanedannende kiks, man ikke helt kan forklare, hvorfor man elsker, når nu den ikke indeholder chokolade. Mystisk, huh? Men jeg elsker dem, og jeg håber virkelig, at I har held med at finde dem, for de er dét værd!
Rocky road er én af de der helt perfekte, over the top, men også alt for lækre, julesnacks, som jeg i virkeligheden ikke forstår, hvorfor man ikke spiser hele året. Okay, det gør jeg så måske også. Og det skal du også gøre.
Med ønsket om en god mandag fyldt med chokolade, masser af kunder i butikken og ingen sure beskeder fra banken!
24 veganske juleopskrifter:
1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chocolate chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
8. december: Butternutsteg med valnøddesmør og salvie
9. december: Græskardeller
10. december: Peanut butter fudge
11. december: Julekaffe
12. december: Gulerodskage med aquafaba
13. december: Spicy nødder
14. december: Hjemmelavet pebermyntesirup
15. december: Lun linsesalat
16. december: Snebolde
17. december: Svampesovs
Vegansk rocky road
Ingredienser
- 80 gram ingefærkiks
- 70 gram syltede kirsebær Jeg har brugt kirsebær i rom fra Skælskør, som jeg elsker, men du kan bruge enhver form for syltede kirsebær
- 50 gram tørrede abrikoser
- 50 gram hakkede hasselnødder
- 20 gram Rosiner
- 300 gram mørk chokolade
- 50 gram kokosolie
- 3 spsk sirup
- havsalt
Sådan gør du
- Knæk kiksene i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med det hakkede tørrede frugt og nødder, samt de drænede, syltede kirsebær.
- Smelt den mørke chokolade sammen med kokosolie, sirup og lidt havsalt over et vandbad. Hæld den smeltede chokolade over i skålen med fyldet og bland det godt rundt med en dejskraber.
- Hæld chokolademassen i en mindre kageform beklædt med bagepapir og fordel det godt. Bank evt. formen ned i bordet et par gange, så overfladen bliver plan.
- Stil i fryseren en god times tid, indtil chokoladen er stivnet. Herefter kan du skære din rocky road i barer, tern, brække den sporadisk fra hinanden eller lige, hvad du vil. Velbekomme!