Alle opskrifterInspiration

PASTATID ALTID: 5 VEGANSKE PASTARETTER

Efter det er blevet slået fast, at en bikinikrop er en krop med en bikini på, ser jeg ingen grund til ikke at dele mine bedste veganske pastaopskrifter her op til sommeren...

Udover chokolade, Hugh Grant og nus på ryggen er der næppe noget, der kan gøre en kvinde mere blød i knæene end en stor portion dampende varme kulhydrater. Det kan tage sig ud i form af pomfritter, kartoffelmos eller pasta, men kulhydrater skal det være.

Fear not. I gotcha.

Print Recipe
ONE POT PASTA MED KOKOSMÆLK OG SQUASH
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Pas på, for nu bliver det nemt: Kom alle ingredienserne i en stor gryde og bring det i kog. Når det er begyndt at koge, går der ca. 15 minutter, til pastaen er mør og det hele er færdigt. Sørg for at røre undervejs.
  2. Smag til med salt og peber og server i store skåle. Retten fungerer bedst at servere med det samme, for den kan godt blive lidt blød, når den bliver sat i køleskabet og pastaen suger alt væsken. Den smager dog stadig fint, så det er en smagssag - alternativt kan man benytte mindre væske, hvis man ikke er tosset med suppeeffekten.
  3. Velbekomme!
Del denne opskrift
Print Recipe
VEGANSK PASTA/PESTO MED HASSELNØDDER OG PERSILLE
Vegansk pasta/pesto med hasselnødder og persille
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Pesto
Pasta
Tilberedningstid 15 minutter
Antal personer
personer
Ingredienser
Pesto
Pasta
Vegansk pasta/pesto med hasselnødder og persille
Instruktioner
  1. Kog pastaen efter anvisning på pakken i let saltet vand.
  2. Imens pastaen koger, laves pestoen: Kom alle ingredienser i en blender eller food processor og kør, indtil den har en god konsistens. Smag til.
  3. Dræn pastaen og hæld pestoen over. Fordel godt. Kan spises både varmt og koldt og holder sig godt i køleskabet. Velbekomme!
Del denne opskrift
Print Recipe
Cremet pasta med grillet peberfrugt og mandeldrys
Vegansk pasta
Antal personer
Ingredienser
Antal personer
Ingredienser
Vegansk pasta
Instruktioner
  1. Halver peberfrugterne, skrab kernerne ud og steg dem på en varm grillpande i 20-30 minutter, indtil skindet er helt sort. Har du ikke en grillpande, kan du alternativt grille peberfrugterne i ovnen ved 250 grader med skindsiden opad, indtil de er blevet sorte.
  2. Når skindet på peberfrugterne er helt sort, så overfør dem til en tallerken og dæk dem med sølvpapir. Efter ca. 10 minutter burde det være muligt at skrabe skindet af med en kniv.
  3. Kog pastaen efter anvisning på pakken, dræn den i en si, og hæld herefter den varme pasta tilbage i gryden og stil til side.
  4. Mens pastaen koger, forberedes sovsen: steg løg og hvidløg i lidt olie på en middelvarm pande. Steg ca. 5 minutter, indtil løgene er gyldne.
  5. Kom de stegte løg, flåede peberfrugter, mandelmælk, gærflager, maizena, paprika og chili i en food processor. Blend indtil sovsen er tyk og cremet, og der ikke er nogle store stykker peberfrugt tilbage. Smag til med salt og peber.
  6. Overfør sovsen til gryden med den varme pasta og rør rundt. Lad den evt. varme igennem ved lav varme et par minutter, indtil den har en god spise-temperatur.
  7. Server med hakket estragon og mandeldrys på toppen.
Mandeldrys
  1. Mandeldrys er såre simpelt: rist mandlerne på en varme pande, indtil de har fået en jævn farve. Overfør dem herefter til en food processor eller minihakker sammen med gærflager og salt og blend, indtil det er blevet til groft mandelmel.
Recipe Notes

Jeg er i øjeblikket ret fascineret af, hvad gærflager kan, og bruger dem derfor til lidt af hvert, man hvis man ikke er til det, så kan man udelade dem og evt. erstatte mandeldrysset af revet parmesan, hvis man ikke går op i, om retten er vegansk.

Del denne opskrift
Print Recipe
Cremet pasta i svampesovs
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Instruktioner
  1. Læg de tørrede svampe i en skål og overhæld dem med 3 dl kogende vand. Stil til side og lad dem trække i 15 minutter. Du skal ikke efterfølgende dræne svampene, for væsken skal bruges senere.
  2. Sæt spaghettien til kogning og kog efter anvisning på pakken.
  3. Mens spaghettien koger, påbegyndes sovsen. Varm lidt olivenolie op på en pande. Steg det hakkede løg i 3-5 minutter, indtil det er godt brunet. Tilsæt hvidløg og champignon til panden og steg videre et par minutter, indtil væsken fra champignonen er fordampet.
  4. Drys en spsk hvedemel over panden og rør rundt, indtil melet er godt fordelt. Tilsæt skålen med de tørrede svampe og det kogende vand til panden sammen med 1 spsk balsamico. Giv det et godt opkog og rør rundt, indtil melet ikke klumper.
  5. Lad sovsen koge i ca. 5 minutter, indtil den er tyk og cremet. Tilsæt til sidst 1 dl soyafløde og smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
  6. Dræn spaghettien og tilsæt den til panden med svampesovs. Brug en tang eller en øse til at fordele sovsen godt om spaghettien.
  7. Server f.eks. med persille eller basilikum på toppen. Spis og vær glad!
Del denne opskrift
Print Recipe
Cremet pasta med kokosmælk og squash
Vegansk
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Instruktioner
  1. Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Hæld den fra, mens der stadig er godt bid i, så den ikke bliver til pasta-mos, når den skal overflyttes til sovsen.
  2. Mens pastaen koger kommes løg og hvidløg på en varm pande, sammen med smuldrede bouillonterninger og en smule vand. Rør rundt, indtil bouillonen er opløst. Tilsæt den revne squash, spinat og krydderi og lad spinaten falde sammen. Lad det koge ved lav varme i 2-3 minutter, indtil squashen er tilberedt, men stadig har lidt bid. Hæld til sidst kokosmælken i og rør rundt. Smag til.
  3. Når sovsen er færdig, tilsættes den kogte pasta. Resultatet er en stor pande fyldt med cremet godhed. Velbekomme!
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial