Udskriv

Svamperagout med sorte linser

Forb. tid5 min
Tilb. tid55 min
Samlet tid1 t
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 350 gram blandede svampe Jeg købte en svampemix med brune champignon, shiitake og østershatte og tilsatte en portobello
  • 2 gulerødder (ca 150 gram), hakket fint
  • 2 fed hvidløg, hakket fint
  • 1 løg, hakket fint
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små tern
  • 0.75 dl rødvin
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1 tsk sukker
  • 100 gram sorte linser
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 2 tsk tørret basilikum
  • ½ tsk salt
  • Masser af sort peber
  • Friskhakket persille

Sådan gør du

  • Varm olivenolie op på en pande ved høj varme og steg svampe, gulerødder, løg, hvidløg og peberfrugt i ca. 25 minutter, indtil de er godt brune og lækre. I know, det er længe, men det er dét værd! Husk at røre ind imellem.
  • Tilsæt rødvin og lad koge af, ca. 1 minut.
  • Tilsæt herefter de flåede tomater, sukker, linser, bouillon, laurbærblad, basilikum, salt og et godt skud sort peber.
  • Lad ragouten koge i 30 minutter, indtil sovsen er helt tyk og linserne er møre. Tilsæt evt. mere væske undervejs, hvis sovsen koger for hurtigt ind.
  • Sluk for varmen, smag til med salt og peber og kom friskhakket persille på toppen.
  • Server med pasta, kartoffelmos, ris, eller, eller, eller... Velbekomme!