Vegansk pasta
Udskriv

Cremet pasta med grillet peberfrugt og mandeldrys

Ingredienser

  • 400 gram fuldkornspasta
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 løg, hakket
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 4 dl mandelmælk
  • 2 spsk gærflager
  • 1,5 spsk maizena
  • ½ tsk paprika
  • 1/4 tsk stødt chili
  • salt og peber

Mandeldrys

  • 50 gram mandler
  • 2 spsk gærflager
  • ½ tsk salt

Til servering

  • Lidt hakket estragon eller basilikum

Sådan gør du

  • Halver peberfrugterne, skrab kernerne ud og steg dem på en varm grillpande i 20-30 minutter, indtil skindet er helt sort. Har du ikke en grillpande, kan du alternativt grille peberfrugterne i ovnen ved 250 grader med skindsiden opad, indtil de er blevet sorte.
  • Når skindet på peberfrugterne er helt sort, så overfør dem til en tallerken og dæk dem med sølvpapir. Efter ca. 10 minutter burde det være muligt at skrabe skindet af med en kniv.
  • Kog pastaen efter anvisning på pakken, dræn den i en si, og hæld herefter den varme pasta tilbage i gryden og stil til side.
  • Mens pastaen koger, forberedes sovsen: steg løg og hvidløg i lidt olie på en middelvarm pande. Steg ca. 5 minutter, indtil løgene er gyldne.
  • Kom de stegte løg, flåede peberfrugter, mandelmælk, gærflager, maizena, paprika og chili i en food processor. Blend indtil sovsen er tyk og cremet, og der ikke er nogle store stykker peberfrugt tilbage. Smag til med salt og peber.
  • Overfør sovsen til gryden med den varme pasta og rør rundt. Lad den evt. varme igennem ved lav varme et par minutter, indtil den har en god spise-temperatur.
  • Server med hakket estragon og mandeldrys på toppen.

Mandeldrys

  • Mandeldrys er såre simpelt: rist mandlerne på en varme pande, indtil de har fået en jævn farve. Overfør dem herefter til en food processor eller minihakker sammen med gærflager og salt og blend, indtil det er blevet til groft mandelmel.

Noter

Jeg er i øjeblikket ret fascineret af, hvad gærflager kan, og bruger dem derfor til lidt af hvert, man hvis man ikke er til det, så kan man udelade dem og evt. erstatte mandeldrysset af revet parmesan, hvis man ikke går op i, om retten er vegansk.