vegansk pastaret med svampe og fløde
Udskriv

Cremet pasta i svampesovs

Forb. tid5 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 10 gram tørrede svampe
  • 3 dl kogende vand
  • 350 gram fuldkornsspaghetti
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakket fint
  • 250 gram champignon, skåret i skiver
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 spsk balsamico
  • 1 dl Soyafløde
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Læg de tørrede svampe i en skål og overhæld dem med 3 dl kogende vand. Stil til side og lad dem trække i 15 minutter. Du skal ikke efterfølgende dræne svampene, for væsken skal bruges senere.
  • Sæt spaghettien til kogning og kog efter anvisning på pakken.
  • Mens spaghettien koger, påbegyndes sovsen. Varm lidt olivenolie op på en pande. Steg det hakkede løg i 3-5 minutter, indtil det er godt brunet. Tilsæt hvidløg og champignon til panden og steg videre et par minutter, indtil væsken fra champignonen er fordampet.
  • Drys en spsk hvedemel over panden og rør rundt, indtil melet er godt fordelt. Tilsæt skålen med de tørrede svampe og det kogende vand til panden sammen med 1 spsk balsamico. Giv det et godt opkog og rør rundt, indtil melet ikke klumper.
  • Lad sovsen koge i ca. 5 minutter, indtil den er tyk og cremet. Tilsæt til sidst 1 dl soyafløde og smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
  • Dræn spaghettien og tilsæt den til panden med svampesovs. Brug en tang eller en øse til at fordele sovsen godt om spaghettien.
  • Server f.eks. med persille eller basilikum på toppen. Spis og vær glad!