Udskriv

Vegansk rocky road

Du kan bruge en hvilken som helst vegansk kiks, men jeg elsker ingefærkiks, så se gerne, om du kan finde dem. Jeg har brugt McVitie's Ginger Nuts og de er goooode.
Tilb. tid15 min
Frysetid1 t
Samlet tid1 t 15 min
Antal: 1 fad

Ingredienser

  • 80 gram ingefærkiks
  • 70 gram syltede kirsebær Jeg har brugt kirsebær i rom fra Skælskør, som jeg elsker, men du kan bruge enhver form for syltede kirsebær
  • 50 gram tørrede abrikoser
  • 50 gram hakkede hasselnødder
  • 20 gram Rosiner
  • 300 gram mørk chokolade
  • 50 gram kokosolie
  • 3 spsk sirup
  • havsalt

Sådan gør du

  • Knæk kiksene i mindre stykker og kom dem i en skål sammen med det hakkede tørrede frugt og nødder, samt de drænede, syltede kirsebær.
  • Smelt den mørke chokolade sammen med kokosolie, sirup og lidt havsalt over et vandbad. Hæld den smeltede chokolade over i skålen med fyldet og bland det godt rundt med en dejskraber.
  • Hæld chokolademassen i en mindre kageform beklædt med bagepapir og fordel det godt. Bank evt. formen ned i bordet et par gange, så overfladen bliver plan.
  • Stil i fryseren en god times tid, indtil chokoladen er stivnet. Herefter kan du skære din rocky road i barer, tern, brække den sporadisk fra hinanden eller lige, hvad du vil. Velbekomme!