Inspiration

HVAD JEG SPISER PÅ EN DAG #2

Hvad jeg spiser på en dag

Venner, vi skal til det igen! I tog så godt imod det sidste gang, og jeg har taget det op på et møde med min chef (som tilfældigvis er mig), der vurderede, at konceptet er holdbart. “Hvad jeg spiser på en dag” er mit personlige bidrag til debatten om, hvad veganere spiser, om de kun lever af spinat (ingen ved det) og om de overhovedet kan leve. Jeg dør nok af proteinmangel her én af dagene, men indtil da kan jeg underholde med, hvad jeg gik rundt og spiste i går!

Hvad jeg spiste d. 21-08-17:

Hvad jeg spiser på en dag
Hvad jeg spiser på en dag

Hver morgen, når jeg står op, drikker jeg et glas vand blandet op med 2 tsk HUSK og 1-2 glas til at skylle ned med bagefter. Det er rædselsfuldt, jeg vil ikke lyve for jer, men det er godt for kroppen at starte dagen med at drikke vand (har jeg hørt), og min mave har det godt resten af dagen, så jeg lever med det.
Og så drikker jeg også kaffe. I store mængder.

Hvad jeg spiser på en dag
Min morgenmad i dag er en kikærtescramble stegt med squash, champignon, løg og peberfrugt. Det er virkelig simpelt at lave, og jeg bestræber mig på at lave en opskrift på et tidspunkt, jeg skal bare lige have præcis styr på ratioen. Men konceptet er dette: Rør kikærtemel sammen med salt, peber og krydderier, tilsæt lunkent vand og stil til side. Steg en masse grøntsager på panden, tilsæt den nu tyknede kikærtemasse, røre røre røre, stege, stege, stege og voilá: kikærtescramble.

Hvad jeg spiser på en dag Hvad jeg spiser på en dag

Min mor driller mig altid med, at jeg har en trækvogn fyldt med mad med mig, ligegyldigt hvor jeg skal hen. Det er sandt. Fobien for at blive sulten og ikke have noget at spise er meget præsent hos mig. Tror jeg er blevet sultet som baby.

Især når jeg er på arbejde (altså praktik, men arbejde lyder federe), så må det ikke ske, at jeg bliver sulten. Derfor medbringer jeg altid velassorteret snackudvalg.

Hvad jeg spiser på en dag

Jeg fik pitabrød i går, så min frokost i dag er rester derfra: 1 fuldkornspitabrød, revet gulerod og kinaradise, majs og ærter, ½ avokado og en skefuld hummus, så det lettere glider ned.

Hvad jeg spiser på en dag Hvad jeg spiser på en dag
Hvad jeg spiser på en dag

Har haft vildt lyst til noget med linser og kokosmælk hele dagen (I know. Jeg er veganer. Vi er underlige), så jeg laver en improviseret linsecurry, der minder meget om den her.

Hvad jeg spiser på en dag
Okay, så jeg kan lige så godt komme clean: jeg spiser chokolade næsten hver dag. Men spiste kun 1 stykke! Ikke at jeg kan bevise det eller noget, men seriøst. 1 stykke. Og var 70%, så faktisk sundt.

I øvrigt: Hvis nogen er bekymret for mit samlede kalorieindtag, så er der også lidt grund til at være det, for jeg forsøger i øjeblikket at tabe et par kilo, der er røget på i forbindelse med julen. Ja, altså den jul der fandt sted for 8 måneder siden… Så det går jo fint med det.

Læs: Jeg kunne sagtens have spist mere. Jeg ville ønske, jeg havde spist mere. Men det ville man vel altid lidt.

Hav en dejlig tirsdag (er det virkelig kun tirsdag?!), og husk at dokumentere alt, hvad I spiser, på sociale medier!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Frutte
  08/22/2017 at 17:03

  Hvad er “husk” og hvad gør det?

  • Reply
   Sofie
   08/22/2017 at 17:15

   Hej Frutte! HUSK er et 100% naturligt fiberprodukt lavet af frøskaller 🙂 Det kan hjælpe, hvis man har forstoppelse, diarre, irritabel tyktarm, forhøjet kolesterol eller andet, men mest af alt giver det maven noget godt at arbejde med, så jeg drikker det forebyggende og har oplevet, at det gør mig meget mindre oppustet og giver mig meget mere ro i maven i løbet af dagen. 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial