Til alle linsebenægtere out there: Rød linsecurry med kokosmælk


Rød linsecurry
Såeh. Linser, hva? Lad os lige tale lidt om dém.

Forleden stod jeg nede i Fakta og spurgte efter linser, da jeg skulle bruge dem til en ret, der skulle overbevise min kæreste om, at linser er the shit. På helt katastrofal vis havde de ingen, og den uforstående ekspedient henviste mig til en helsekostforretning længere nede ad gaden med ordene: “de har alt i sådan noget veganer-halløj”. Det var dråben! Diskriminationen stopper nu! Jeg har det sidste år haft en kærlighedsaffære med linser og, modsat almindelige affærer, er det én, jeg gerne vil dele med resten af menneskeheden. Jeg.elsker.dem. De er billige, let tilgængelige, alsidige, mættende og bare helt igennem kærlighedsfyldte.

Vent. Jeg ved, hvad du vil sige. Er du en af dem, der ikke kan lide linser? I dag kan du godt. I dag elsker du linser.

IMG_20160814_164032
IMG_20160816_131916
IMG_20160816_131637
Denne linsecurry er en kombination af de tre ting, der står på toppen af min liste, når det kommer til mad: Linser. Fordi de er billige og finder sig i næsten hvad som helst. (Fuldfed) kokosmælk. Fordi det er ligesom fløde, men mere samvittighedsfuldt. Og karrypasta. Seriøst. Det kan ikke tælles, hvor mange gange karrypasta har reddet dagen. Man kan selvfølgelig godt lave det selv, meeeen… Man kan også bare skovle det ud af glasset og få sin mad inden for en overskuelig fremtid, på den helt, helt nemme måde.

Og resultatet? Åååh, resultatet. Resultatet er en gryde fyldt med fløde-agtig godhed, der kan bruges til næsten hvad som helst: spis det med ris til, skovl det op på et naan brød eller en tortilla, spis det koldt i madpakken (jeg glæder mig allerede til at skulle spise madpakker igen..) eller skovl det slet og ret ind i munden på dig selv. Jeg har sågar minder om engang at have smurt det på et stykke ristet rugbrød, da vi ikke havde mere hummus, og det fungerede mindst lige så godt. Pointe: linser? Køb dem.

IMG_20160816_131043
IMG_20160816_131338

Print Recipe
Rød linsecurry
Vegansk + glutenfri
Forberedelses tid 15 min
Tilberedningstid 30 min
Antal personer
Ingredienser
Krydderier
Forberedelses tid 15 min
Tilberedningstid 30 min
Antal personer
Ingredienser
Krydderier
Instruktioner
  1. Kog linserne efter anvisning på pakken (ca. 15 minutter).
  2. Varm olien op ved medium varme i en stor gryde. Steg løget i et par minutter, indtil det er gyldent. Tilsæt alle krydderierne sammen med hvidløg og tomatpuré og rør rundt. Lad stege et par minutter.
  3. Tilsæt de kogte linser sammen med kokosmælken. Rør rundt, indtil saucen er jævn og lad simre i 15-20 minutter. Jo længere, jo bedre.
Recipe Notes

Tilpasset fra Pinch of Yum.

Del denne opskrift
Sofie
24-årig idéhistorie-studerende på AU og evigt sulten. Elsker at tænke på mad, tage billeder af det, skrive om det og ikke mindst spise det. Mine yndlingsting inkluderer linser, perfekte avokadoer og chokolade – altid chokolade. Velkommen til!

Leave a Response

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial