
COUSCOUSSALAT MED BUTTERNUT, ABRIKOS OG TOFU-FETA
Ingredienser
Couscoussalat
- ½ butternut
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk olivenolie
- 1/4 tsk chilipulver
- 4 dl couscous
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 8 dl kogende vand
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk røget, sød paprika
- 65 gram vårsalat
- 75 gram tørrede abrikoser
Tofu-feta
- 200 gram fast tofu
- Saft fra 1 citron
- ½ tsk hvidløgspulver
- 2 spsk gærflager
- ½ tsk salt
Sådan gør du
Couscoussalat
- Forvarm ovnen til 200 grader. Skær ½ butternut ud i skiver og fordel på en bageplade sammen med 1 peberfrugt skåret i strimler. Top med lidt olivenolie, en smule salt og lidt chilipulver. Bag i ovnen 25 minutter, indtil butternutten er mør og peberfrugten er let brændt.
- Kom 4 dl couscous i en stor skål. Fnulr en bouillonterning ud over couscoussen og hæld over med 8 dl kogende vand. Rør godt rundt, indtil bouillonterningen er opløst, og dæk skålen til. Stil til side i 10 minutters tid. Imens steges løg og hvidløg.
- Steg finthakket løg og hvidløg på en pande med lidt olie i ca. 5 minutter, indtil løgene er brunede. Overfør de stegte løg til skålen med den færdige couscous og tilsæt 1 tsk røget, sød paprika. Rør godt rundt, så paprika og løg bliver godt fordelt.
Tofu-feta
- Dræn tofuen og tør den godt af med lidt køkkenrulle, så du får så meget af væsken væk som muligt. Hvis din tofu skal være ekstra fast, kan du pakke den ind i et rent viskestykke og lægge den i pres under noget tungt i en times tid, men dette synes jeg personligt ikke er nødvendigt. Kom tofuen i en food processor, minihakker eller blender sammen med citronsaft, hvidløgspulver, gærflager og salt og blend, indtil det er en fnulret masse. Det skal helst ende med at være lige så salt som feta, så husk at smage den godt til.
Samlingen
- Tilsæt vårsalat, hakket abrikos og de bagte grøntsager til skålen med couscous. Top med den smuldrede tofu-feta. Server som den er, eller server som tilbehør. Velbekomme!
Noter
Tip: Erstat vårsalat med rucola, spinat eller friske krydderurter.

Simpel sommersalat med ærteskud, citron og blåbær
Ingredienser
- 50 gram ærteskud
- ½ squash
- 6 grønne asparges
- 1 håndfuld blåbær
- Saft og skal fra ½ citron
Sådan gør du
- Skyl ærteskuddene godt og fordel dem på en stor tallerken eller et fad. Lav strimler af squash med en kartoffelskræller, indtil du når ind til den bløde midte. Knæk den hårde ende af asparges af og smid væk. Knæk resten i mindre stykker og fordel over ærteskuddene. Slut af med en god håndfuld blåbær, revet citronskal og lidt saft.
- Server til grillmad eller tilsæt nogle bønner, linser eller lidt kød for at gøre den mættende nok til at fungere som et hovedmåltid. Velbekomme!

NEM PASTASALAT MED RØGET TOFU OG ÆRTESKUD
Ingredienser
- 1 pose pasta (500 gram)
- 1 glas vegansk pesto (jeg brugte den røde fra Urtekram)
- 1 pakke ærteskud
- 1 bundt bredbladet persille (eller en anden krydderurt)
- 2-3 tomater
- ½ agurk
- 1 rød peberfrugt
- 1 spsk olie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 squash
- 1 aubergine
- 1 pakke røget tofu
- 1 tsk røget paprika
- ½ tsk oregano
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisning på pakken. Dræn godt i en sigte og overfør til en stor skål.
- Skær løg, hvidløg, squash, aubergine og røget tofu ud i mindre tern og steg i lidt olie ved middel til høj varme i ca. 5 minutter, indtil grøntsagerne er tilberedte, men stadig har lidt bid. Tilføj røget paprika, lidt oregano, salt og peber og smag til.
- Overfør de stegte grøntsager til skålen med pasta og top med skyllede ærteskud, hakket persille, hakket agurk, peberfrugt og tomat. Tilsæt generøse mængder pesto (lad os bare være ærlige: det bliver nok hele glasset) og vend rundt, indtil alt er dækket. Smag til med salt og peber og evt. mere røget paprika eller lidt chili. Spis med det samme eller vent, til det er blevet koldt - begge dele er lækkert!
- Velbekomme!
Prøvede cous-coussalaten – dog med almindelig feta ved siden af. Bliver nok aldrig fan af cous-cous, datteren er ikke fan af abrikoserne, manden ikke af butternut, så det er et nej-tak herfra. Jeg synes mængden af cous-cous er stor – også i sammenligning med billedet. Jeg halverede mængden af røget paprika, men synes alligevel den var ret gennemtrængende.
Hej Mette,
Øv, at du ikke brød dig om opskriften – jeg er nu ellers helt pjattet med den her salat, men sådan er smagsløg jo desværre forskellige. Håber du har mod på at prøve en anden opskrift en anden gang. God dag til dig! Kh Sofie