Glædelig 23. december!
Dagen før dagen, og jeg ved ikke, om jeg er tilfreds eller virkelig træt af det.
December har været alt, alt for kort i år. Jeg har slet ikke nået at nyde den, og jeg er samtidig lidt ked af, at min julekalender allerede er ved at være slut. Til gengæld elsker jeg samtlige 24 opskrifter, og jeg elsker allerede mig selv for, at jeg har dem liggende næste år som mit eget personlige julekatalog.
Okay, så, dagens opskrift: Cornflakestoppe. Altså de der helt klassiske cornflakestoppe, man spiste som barn, til man fik ondt i maven og måtte tørre fingrene af i gardinerne. Dem, der smelter på tungen, er knasende sprøde og virkelig upraktiske at spise.
Jeg havde fuldstændig glemt alt om dem, indtil de en dag, som ved et trylleslag, kom tilbage til mig, da jeg stødte på en valuepack Cornflakes nede i Brugsen. Hvorfor spiser man egentlig ikke flere cornflakestoppe? Jeg føler ikke, at jeg har set dem siden 90’erne, og det kan jeg for mit liv ikke forstå, for de er absurd lækre og ikke mindst absurd nemme at lave!
Allright. Jeg har en aftale med en flaske rødvin og noget kalorieholdigt for 5 minutter siden, så jeg smutter. Jeg håber, at I har nogenlunde det samme i tankerne, hvorend I er i verden!
Med ønsket om en god lørdag fyldt med mulig gevinst på skrabejulekalenderen, nye julefilm på Netflix af tvivlsom kvalitet og ture i skoven (og når jeg siger skoven, så mener jeg ture fra sofaen og ud i køkkenet. Det er jo lørdag).
24 veganske juleopskrifter:
1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chocolate chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
8. december: Butternutsteg med valnøddesmør og salvie
9. december: Græskardeller
10. december: Peanut butter fudge
11. december: Julekaffe
12. december: Gulerodskage med aquafaba
13. december: Spicy nødder
14. december: Hjemmelavet pebermyntesirup
15. december: Lun linsesalat
16. december: Snebolde
17. december: Svampesovs
18. december: Rocky road
19. december: Risengrød
20. december: Simpel varm kakao
21. december: Flødekartofler på 2 måder
22. december: Pumpkin spice nice cream

VEGANSKE CORNFLAKESTOPPE
Ingredienser
- 125 gram kokosolie
- 1 dl god kvalitetskakao
- 3 spsk sirup
- 4-5 dl cornflakes
- Lidt salt
- muffinsforme
Sådan gør du
- Smelt kokosolie sammen med chokolade, sirup og lidt salt i en gryde, indtil det er helt flydende. Hæld i en skål og tilsæt cornflakes. Cornflakesne skal alle kunne dækkes godt af kakaoblandingen, men der skal ikke være for meget flydende chokolade, så prøv dig lidt frem med mængden.
- Hæld en stor spiseskefuld i hver muffinform og tryk let sammen, eller læg hele blandingen i et fad med bagepapir og pres det sammen. Efter en time i fryseren burde den være stivnet nok til at kunne spises som en lille haps - eller til at brække af i bidder. Velbekomme!