Skip to content
FacebookInstagramPinterest
Søg
En madblog med hang til veganisme, chokolade og perfekte avokadoer
  • Forside
  • ALLE OPSKRIFTER
    • Morgenmad
      • Dessert til morgenmad
      • Granola
      • Grød og overnight oats
      • Scrambles
      • Smoothie og smoothiebowls
      • Vafler og pandekager
    • Frokost
      • Bowls
      • Salat
      • Sandwich
      • Spreads
    • Aftensmad
      • Bolognese
      • Frikadeller og bøffer
      • Farsbrød og stege
      • Lasagne
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Suppe
      • Tacos, burritos og andet snask
    • Dessert
      • Bagværk
      • Brownie
      • Cookies
      • Is
      • Snacks
      • Vafler og pandekager
    • Drikke
      • Kaffe
      • Kakao
      • Smoothie
      • Te
    • Det løse
      • Dressing, dip og pesto
      • Fritter og plantetilbehør
      • Hummus og spreads
      • Salat
      • Sovs
    • Juleopskrifter
      • Dessert og snacks
      • Drikke
      • Hovedretter
      • Pålæg
      • Salat og tilbehør
      • Sovs
  • INSPIRATION
  • Om mig
  • Kontakt
  • Forside
  • ALLE OPSKRIFTER
    • Morgenmad
      • Dessert til morgenmad
      • Granola
      • Grød og overnight oats
      • Scrambles
      • Smoothie og smoothiebowls
      • Vafler og pandekager
    • Frokost
      • Bowls
      • Salat
      • Sandwich
      • Spreads
    • Aftensmad
      • Bolognese
      • Frikadeller og bøffer
      • Farsbrød og stege
      • Lasagne
      • Pastaretter
      • Simreretter
      • Suppe
      • Tacos, burritos og andet snask
    • Dessert
      • Bagværk
      • Brownie
      • Cookies
      • Is
      • Snacks
      • Vafler og pandekager
    • Drikke
      • Kaffe
      • Kakao
      • Smoothie
      • Te
    • Det løse
      • Dressing, dip og pesto
      • Fritter og plantetilbehør
      • Hummus og spreads
      • Salat
      • Sovs
    • Juleopskrifter
      • Dessert og snacks
      • Drikke
      • Hovedretter
      • Pålæg
      • Salat og tilbehør
      • Sovs
  • INSPIRATION
  • Om mig
  • Kontakt

ALLE OPSKRIFTER

dec222017
Pumpkin spice nice cream

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: PUMPKIN SPICE NICE CREAM

Glædelig 22. december! I dag! I dag, venner, går jeg…

LÆS MERE
dec212017
Veganske flødekartofler på to måder

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: KLASSISKE FLØDEKARTOFLER PÅ TO MÅDER

Glædelig 21. december! Uuuh, det er ved at være tæt…

LÆS MERE
dec192017
Vegansk risengrød

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: RISENGRØD

Glædelig 19. december! Det kan ikke blive jul (eller sommer.…

LÆS MERE
dec182017

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: JULET ROCKY ROAD

Glædelig 18. december! I dag er det sidste mandag inden…

LÆS MERE
dec172017
Vegansk svampesovs - den bedste sovs!

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: SVAMPESOVS

Glædelig 17. december! Findes der egentlig noget bedre end sovs?…

LÆS MERE
dec162017
Veganske snebolde

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: SNEBOLDE

Glædelig 15. december! Det er lørdag, det er indtil videre…

LÆS MERE
dec152017

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: LUN LINSESALAT MED GRØNKÅL OG TAHINDRESSING

15. december. Kun 9 dage til jul og alligevel er…

LÆS MERE
dec142017

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: HJEMMELAVET PEBERMYNTESIRUP

Glædelig 14. december! I dag skal det handle om kaffe,…

LÆS MERE
dec132017

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: SPICY NØDDER

Der er mange tidspunkter til julefrokoster, komsammener og især juleaften,…

LÆS MERE
dec122017

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: GULERODSKAGE MED AQUAFABA

Vegansk gulerodskage er én af de veganske kager, der er…

LÆS MERE
dec102017

24 VEGANSKE JULEOPSKIRFTER: PEANUT BUTTER FUDGE MED KUN 3 INGREDIENSER

Okay, så: Verdens nemmeste peanut butter fudge med kun 3…

LÆS MERE
dec92017
Veganske græskarfrikadeller

24 VEGANSKE JULEOPSKRIFTER: GRÆSKARDELLER MED ROSMARIN

Glædelig 9. december! Hvis du sidder og tænker: “Sofie… Har…

LÆS MERE
1
23456789
…1011121314…
1516171819202122
23

knaehoejkarse.dk

🙋🏼‍♀️ Evigt sulten madblogger og kogebogsforfatter
🥳 Alle ka’ li’ vegansk mad, hvis man kommer ekstra chokolade i ❤️
Opskrifter i posts og👇🏼

Sofie 💥 Veganske opskrifter
Her kommer lige en lidt atypisk afbrydelse fra mad Her kommer lige en lidt atypisk afbrydelse fra mad-feedet 🍜 For jeg sidder lige og tænker over 2020. Hvor vildt det er, at mine børn engang kommer til at have om dét år i skolen. Hvor vildt et år, det i det hele taget har været. 

Det har uden sammenligning været det vildeste år i mit liv (og det siger ikke så meget, for jeg har ikke haft nogle specielt vilde år indtil nu, men alligevel 🙈).

Vi fik Mozzie 🦮 Som var syg i de første mange uger af sit liv, ikke sov de første 3 måneder, og som i det hele taget har vist sig at være en helt anden udfordring, end den udfordring, vi troede, vi stod overfor.

Jeg fik nyt arbejde, som har givet mig venner for livet ❤️

... Og så kom der en pandemi.  Som sendte mig hjem, kampsvedende og angst for at blive fyret, mens landet var lukket ned.

Vi købte et hus og startede et renoveringsprojekt, der udviklede sig til at være et mareridt, vi aldrig troede, vi ville komme i mål med. Vi boede hos Emils forældre i 3 måneder og var kede af det hver eneste dag (altså ikke pga. mine svigerforældre, de er fantastiske. Men alt det andet).

Emil blev sygemeldt med stress, og sagde til sidst sit job op. 

Jeg har taget 10 kilo på, fordi jeg skiftevis har stress- og trøstespist i en grad, hvor de nede på Renu's pizza ikke længere spørger "stor eller lille?", når jeg bestiller pommes 🤷🏼‍♀️

Det har på mange måder været et år, der har givet flere søvnløse nætter end rolige. Jeg har kæmpet rigtig meget med at finde ud af, hvad jeg egentlig er god til. Og hvis jeg er god til noget, er det så også dét, jeg har lyst til at være god til? 

Hvis der er noget, 2020 har lært mig, så er det, at man skal gøre dét, der gør én glad. Og hvis man ikke er god til dét, så kan man øve sig. 

Så dét vil jeg gøre i 2021. Og jeg har allerede planer i støbeskeen for, hvordan jeg skal få mere tid til noget af dét, der med sikkerhed gør mig glad: Jer og bloggen! 🙌🏻

Det ville jeg bare tjekke ind fra julefilmene og pebernødderne for at sige 🎄 Og så vil jeg bare sige, at jeg er glad for, at I er her - hvordan har jeres 2020 været?
Den her 🤤👆🏼 Den har jeg efterhånden lave Den her 🤤👆🏼 Den har jeg efterhånden lavet virkelig mange gange. Jeg tror faktisk, at alle, vi nogensinde har serveret aftensmad for i huset, har fået den her serveret 🙈 Men det er fordi alle kan lide den! 🤷🏼‍♀️

Det er vegansk gryderet møder butter chicken møder ubestemmelig indisk ret. Og jeg elsker den! Jeg serverer den med jasminris, naanbrød, chutney, raita, koriander og peanuts - eller bare ris, når det skal gå stærkt 🙌🏻 

Snup opskriften her - skal I prøve den? 

Ingredienser til 4 personer - må gerne koge op til en time, men behøver ikke 👌🏻

1-2 æsker @likemeatnordic chicken bites (eller andet vegansk kylling. Kan også erstattes af kikærter eller tofu).
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, hakket 
1 spsk. tomatpuré
1/2 tsk. revet, frisk ingefær
1 tsk. spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. garam masala
1/2 tsk. fint salt
1 tsk. sukker 
1 dåse kokosmælk
1 dåse flåede tomater

Sådan gør du 👇🏼
1. Varm lidt olivenolie op på en pande ved middelhøj varme. Steg Chicken Bites, indtil de er gyldne og sprøde.

2. Tilsæt løg og hvidløg og steg lidt videre, indtil løgene er klare.

3. Tilsæt tomatpuré, krydderier, sukker og salt, og rør godt sammen.

4. Hæld hakket tomat og kokosmælk på panden, og rør godt sammen. Når det bobler, skruer du bare ned for varmen. Lad simre så længe, du gider - gerne op til en hel time under jævnlig omrøring (det er svært at vente, jeg ved det! 😩).

Server med:
Ris
Naan
Raita
Koriander 

... Og vær glaaaad 😋🥳🙌🏻

____
#knaehoejkarse #indisk #veganskaftensmad #veganskopskrift #madmedmedfølelse #veganskmadblog #veganskmadglæde #veganskmat #veganskinspiration #vegetarisk #plantebaseret #hälsa #veganfood #vegansofig #govegan #indianfood #veganrecipe #veganfoodshare #govegan #veganfoodporn #forksoverknives #fueledbyplants #healthyvegan #whatveganseat
Jeg har masser af veganske juleopskrifter på min Jeg har masser af veganske juleopskrifter på min blog. Og jeg har samlet dem allesammen i et blogindlæg, hvis det er noget 🥰

Jeg kan godt lide det der med, at julemad bare er alt muligt forskelligt mad. Som i England, hvor det kan være kartofler, gravy, salater og stege i endeløse variationer, eller i Frankrig, hvor julemad ikke findes. Som Francis Cardenau har sagt i Masterchef: “Man kan ikke variere sin familie. Men man kan variere, hvad man spiser” 👏🏻😂 Så jeg har en del af de traditionelle juleopskrifter med. Men jeg har også opskrifter på alt fra pumpkin spice hummus til trøfler til hjemmelavet te og salater - gå amok✨
Altså. Havde planlagt en rolig december med julem Altså. Havde planlagt en rolig december med julemusik og julekager på kontoret. I stedet er vi endnu engang blevet sendt hjem, kontorjulepynten er pillet ned, og så er det frem med hjemmearbejdshumøret frem til januar. Jeg indleder nu operation 100 % selfcare de næste 14 dage - og det bliver UDEN bukser på. Højst natbukser 💆🏼‍♀️🧖🏼‍♀️🍫🍷

___
#selfcare #lockdown #home #cozy #feelgood
Jeg sagde jo, at jeg ville komme i julestemning i Jeg sagde jo, at jeg ville komme i julestemning i dag 💪🏼 Har tømt Røde Kors for hjemmelavet julepynt, så det nu ligner, at vi har klippe/klistret siden 80’erne (“vi får så meget fint julepynt ind, når vi rydder et dødsbo,” som ekspedienten sagde det - super duper!), pyntet trappen med en falsk granranke og købt et juletræ til voldom overpris, som sælgeren oven i købet var så fræk at påstå ikke må komme indenfor endnu. Så nu har vi betalt 385 kr. for at have et juletræ stående ude i skuret 🥸 Men det gør ikke så meget, for jeg har lavet varm kakao med kanel, kardemomme, ingefær, cayennepeber, soyaflødeskum og slikstokke, så nu er jeg klar til at catche op på Jul i Valhal, Julefeber, Juleønsket og Alletiders Jul 🎄 Har jeg glemt nogen? 😂

____
#kakao #varmkakao #jul #madmedmedfølelse #veganskinspiration #veganskmad #vegetarisk #plantebaseret #veganskmat #hotcocoa #vegancocoa #hotchocolate #hotchocolatetime #veganfoodporn #christmas #veganchristmas
Godmorgen og glædelig lørdag 🥳 Jeg fatter ik Godmorgen og glædelig lørdag 🥳  Jeg fatter ikke, at det allerede er d. 5. december. Jeg ELSKER december  og bruger normalt al tid, jeg overhovedet kan komme afsted med at jule igennem. Men i år har jeg haft så meget om ørerne, at jeg nærmest slet ikke har opdaget, at det er blevet jul endnu. Så den her weekend er dedikeret til at komme i julestemning - jeg starter med havregrød og kaffe, og slutter nok et sted mellem The Holiday og varm kakao 🥣❄️🎄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er I kommet i julestemning?! 🙌🏻

____
#havregrød #veganskmorgenmad #grød #sundmorgenmad #madmedmedfølelse #vegetarisk #plantebaseret #vegan #veganfood #veganbreakfast #porridge #veganporridge #vegansofig #veganfoodshare #veganskmat #govegan #veganskinspiration
Sundere vegansk Bounty med ristet kokos og kun 3 i Sundere vegansk Bounty med ristet kokos og kun 3 ingredienser (4, hvis man tæller salt med) 🏝🥥👏🏻 SÅ GODE!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vi har lige opdaget, at det @nikolajstokholm show, jeg købte billetter til for over et år siden, og som er blevet rykket frem siden marts, simpelthen var i dag og ikke i morgen 😂👏🏻 Så der sidder nogle mennesker med rigtig god udsigt i Svendborg lige nu, mens vi sidder herhjemme og har det ret stramt med vores personligheder. Det er lige så dumt, som dengang vi købte flybilletter til en forkert måned, altså 🤦🏼‍♀️ 🤷🏼‍♀️ 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå, men julekalender og Bounty it is - heller ikke så ringe at bruge aftenen på, når det nu skal være. De er en af mine all time favoritter, som jeg ALTID kan spise - og de er absurd nemme at lave 🙌🏻👇🏼
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
INGREDIENSER 🤤
 
150 gram kokosmel
150 gram friske dadler, udstenede
Havsalt
150 gram god, mørk chokolade
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
SÅDAN GØR DU 🥥
 
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Kom kokosmel på en bageplade og bag i ovnen 3-5 minutter, indtil det har en lækker, brun farve. Hold øje med det, for det tager hurtigt farve og må ikke brænde på.
3. Kom kokosmel i en food processor sammen med de friske, udstenede dadler og et godt drys havsalt. 4. Blend, indtil dejen har samlet sig til en klistret masse, du kan forme i hænderne. Du skal IKKE tilsætte væske, for dejen skal nok samle sig.
5. Form til mundrette størrelser (jeg laver mine ret små, da jeg tror det bliver voldsomt med så store Bountys). 
6. Smelt noget god, mørk chokolade over et vandbad og dyp dine Bountys deri.
7. Stil i køleskabet, indtil chokoladen er stivnet og spiiiis! 😍 Holder sig friske i køleskabet op til en uge.

____
#bounty #vegansk #veganskdessert #madmedmedfølelse #vegetarisk #plantebaseret #hjemmelavetbounty #sunddessert #veganskinspiration #veganfoodshare #vegandessert #vegandessert #healthyvegan #vegansnack #veganfoodshare #vegansofig #veganfoodporn #govegan 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Søndag i sommerhus og 1 (okay, 3) af de her til m Søndag i sommerhus og 1 (okay, 3) af de her til morgenmad ☕️

Forsøgte mig med veganske kanelsnurrer til bagedysten i går, og efter at have set @frederikkewaerens how-to snurre video 1 million gange, gav jeg bare op og gjorde ét eller andet ved dem. Snurreteknikken ændrer vel ikke på smagen, tænker jeg? 🤷🏼‍♀️😂

Vi brugte hele dagen i går på at genopfriske Friheden sæson 1, så vi var klar til sæson 2 her til morgen - og så skal jeg nå at suge det sidste af havet til mig, inden vi skal hjem til Middelfart senere. Hav en dejlig søndag 👏🏻

____
#kanelsnurrer #kanelbullar #vegansk #veganskmad #veganskt #veganskbagværk #veganskbag #veganskbagning #madmedmedfølelse #søndag #vegetarisk #plantebaseret #vegan #vegansofig #veganbaking #cinnamonrolls #govegan #veganfoodporn #whatveganseat #veganfoodblog #veganbaking
Indlæs mere... Følg på Instagram
Følg mig her

Find os på:

FacebookPinterestInstagram
COPYRIGHT© 2019 · knaehoejkarse.dk
Gå til toppen
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial