Får du uventede gæster? Havde du glemt, at svigermor kom forbi? Kom du til at invitere venner til vin, fordi du havde glemt, at du faktisk ikke orker at lave pindemadder? Har du glemt en årsdag?
Uanset, hvad spørgsmålet er og hvad du har glemt, er svaret altid: Hummus. Og hvis dét ikke fikser det, så er det nok fordi, du ikke har brugt nok.
så sig hej til: easy peasy lemon squeezy fancy pancy hummusanretning med persillesalat, ristede kikærter og granatæble. Ja. Ja, ja, ja!
På en grå og blæsende efterårsagtig dag som i dag, virker det måske lidt tarveligt at poste billeder af noget af det mest sommeragtige overhovedet. Men jeg er her for at fortælle jer, at hummus sagtens kan skovles ind foran fjernsynet under et tæppe. Det behøver naturligvis ikke serveres for gæster. Du kan bare holde et selskab og kun invitere dig selv – og så er det stadig fancy!
Og apropos fancy: Jeg elsker, når mad virker fornemt og “uh, nej, du skulle da slet ikke have gjort så meget ud af det”-agtigt, når det faktisk lige præcis IKKE er noget, man har gjort noget ud af. Det ser bare sådan ud. Og ja: nogen gik måske lidt amok med toppings i en sådan grad, at man ikke engang kan se, at der faktisk ér hummus på hummusanretninger. Men I ved jo, at jeg ikke kan styre mig, når der er persille og granatæble i farvandet.
Sådan er det med den her hummusanretning. Det ser overdådigt ud, men i virkeligheden er det bare et spørgsmål om at vælte et par bøtter hummus (færdiglavet, of course) ud på et flot bræt og toppe med ting i flotte farver. Skær lidt brød ud eller køb nogle nachos og voilá: fancy pancy mad til dine gæster, som ikke aner, at det først var noget du anrettede for præcis to minutter siden, mens du stadig havde mascaraklatter på afveje i hele hovedet og din neglelak stadig var våd.
Synes faktisk anretningen blev så pæn, at jeg ikke rigtigt nænnede at spise den, så jeg stod helt panisk derhjemme og vidste ikke rigtigt, hvad jeg skulle gøre af mig selv. Så da Altanfyr kom hjem, var brættet faktisk stadig intakt, og han troede, at jeg havde lavet en mega overdådig platte bare for at være sød. You see? Det her er en magisk hummus. Det er dét, magisk hummus gør.
Tag et mentalt billede af opskriften, gem den, og husk den næste gang, du får gæster. Lifesaver!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med velsatte kommaer, søde butiksansatte og gode pakker med posten!

Nem hummusanretning med ristede kikærter og persillesalat
Ingredienser
- 2 slags hummus (hjemmelavet eller købt)
- Brød (fx pita eller fladbrød)
- Granatæblekerner
Ristede kikærter
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet godt igennem
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk ristet paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk tørret basilikum
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk fint salt
Persillesalat
- 2,5 dl frisk persille
- 250 gram cherrytomater
- 1/2 rødløg
- Saft fra 1/2 citron
- 1 spsk olivenolie
- salt
Sådan gør du
Ristede kikærter
- Forvarm ovnen til maksimal grillvarme.
- Kom de drænede kikærter på en bageplade og bland med olie, krydderier og salt. Klør 5 er dit bedste redskab her!
- Bag i ovnen i 3-5 minutter, indtil de er ristede - det går dejligt hurtigt.
Persillesalat
- Skyl og hak persillen groft.
- Læg i en skål sammen med halverede cherrytomater, fintskåret rødløg, citronsaft, olivenolie og lidt salt. Bland sammen.
Samlingen
- Find dit flotteste bræt eller fad frem og fordel de forskellige slags hummus derpå. Top med generøse skefulde af persillesalaten og de ristede kikærter og slut af med granatæblekerner ud over det hele. Skær lidt brød og placer hist og her, så dine gæster kan gå i krig. Velbekomme!