Man kan aldrig få for mange opskrifter på fingermad … Og slet ikke fingermad som blomkål i tempuradej, der skal i frituren og bagefter søbes ind i dip af den ene hånd, mens den anden drikker vin. Am I right?!
Som jeg skriver det her, er det lørdag, og mit humør kunne ikke blive bedre. Jeg startede dagen med koldhævede gulerodsboller med tandsmør(bar). Sov lur på sofaen allerede et par timer efter, at jeg stod op, har spist pizza til frokost og været et miljøsvin under bruseren. Jeg er lykkelig, fordi klokken snart er 15, og jeg har stadig nattøj på … og senere skal vi hjem til Faaborg og fejre Sankt Hans, hvor jeg ved, at vi bliver overdynget med så meget mad, at vi skal trille hjem. PER-FEKT!
Noget andet, der er helt perfekt, er opskriften på tempura blomkål. Jeg har glææædet mig til at dele den med jer! I ved, at jeg elsker blomkål i alle afskygninger, yes? Men blomkål, som er blevet pakket ind i vegansk tempuradej og friturestegt i kogende olie, er et helt andet niveau af lækkerhed.
Blomkål i tempuradej er:
-
Nemt
-
Fedtet
-
Uforskammet lækkert
-
Nærmest ulovligt ikke at servere, når man får gæster
Hvis det ikke var fordi, at jeg virkelig prøver at styre mit indtag af friturestegte ting, så ville jeg spise det langt oftere, end hvad tilfældet desværre er … Men jeg har ved flere lejligheder stået på et upassende sent tidspunkt og tændt op under gryderne, fordi jeg følte kraftigt behov for noget Channing Tatum og et stort fad med tempuradej. Og blomkål. Og en sød, spicy, virkelig simpel dressing af ketchup, ikke mindst!
Åh, nu får jeg helt lyst til at lave det igen …
Hvad siger vi? Er det ikke nu, at vi går igang?
Med ønsket om en fantastisk søndag fyldt med snobrød, lumre jokes og fuldstændig ro på!
TEMPURABLOMKÅL MED KETCHUP DIP
Ingredienser
Tempura blomkål
- 1 medium blomkålshoved
- 1,25 dl hvedemel
- 1 spsk maizena
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk karry
- 1,25 dl danskvand eller øl
Ketchupdip
- 1 dl ketchup
- 2 spsk kokossukker
- 1/4 tsk cayenne
- 1/4 tsk salt
- 1 spsk balsamico
Sådan gør du
Tempura blomkål
- Riv blomkål fra hinanden i mindre buketter og kog dem i en pande med lidt vand, 5 minutter.
- Bland tempuradejen. Start med 1 dl danskvand og arbejd dig frem efter – dejen skal være dejlig tyk, så den ikke falder af under stegning. Ca. som smeltet is.
- Vend de let afkølede buketter i dejen og steg dem i varm olie, indtil de er gyldne. Sørg for at de ikke sætter sig fast i bunden.
Ketchup dip
- Bland alle ingredienserne sammen i en lille skål og smag til.
- Spis og vær glad, glad, glaaaad!
Hej sofie.
Er lige begyndt på mit veganske univers og må ærligt indrømme at jeg har ledt efter dig sagt på den måde, at mange opskrifter jeg ellers finder på nettet indeholder en masse ukendte ting og sager for mig, som er lidt grøn indenfor “faget” og kræver usianer af tid at tilberede. Men her hos dig, kan jeg virkelig være med som nybagt mor.
Elsker din passion for vegansk mad, som virkelig skinner igennem i dine opskrifter. Det er fantastisk!
Er en stædig og målrettet kvinde men….
Tror du har reddet mig fra ikke at blive “skræmt” væk i dette lille univers,med usianer af tofu og linsedæller på menuen overalt hvor jeg kigger hen. Her tænker jeg bare Sofie, hun er lige min kop te i mit veganske univers, som kan så meget godt både til mig selv og mine unger men også for miljøet og dyrene
En stor og kærlig krammer fra mig og tak til dig.
Mette
Hej Mette,
Hold nu kæft, hvor er du bare mega optur altså! TAK fordi du tog dig tid til at skrive så pisse pæn en besked til mig, det betyder mere end du aner! Og MEGA sejt, at du har kastet dig ud i det veganske projekt – det KAN være svært, tidskrævende og dyrt, men behøver det slet ikke! Er så glad for, hvis jeg har været med til at gøre bare en lille forskel 🙂 Millioner af kram den anden vej!