Vegansk kikærtebrownie er alt, du har brug for i dette liv. Og det næste!
Kikærtebrownie i lækker, syndig, fudgy og intens udgave coming uuuup!
I dag er det søndag, og som du læser det her, står jeg sikkert i et bagende varm telt på fødevarefestivalen Kulinarisk Sydfyn, hvor Arnold Busck har spurgt, om jeg vil komme og fortælle lidt om min kogebog med veganske farsretter. Det vil jeg selvfølgelig gerne, selvom jeg lige nu har lidt koldsved over, hvad det betyder. Jeg håber, at jeg møder nogle af alle jer derude, som er i nærhe’en a’ Sy’fyn!
Noget andet, der skulle være kendetegnende ved den her dag er, at det skulle blive op til 33 grader, hvilket sommerhaderen her slet ikke kan overskue. Det er fuldkommen urimelige forhold og vi burde allesammen ligge i et køligt badebassin med et glas vin og ikke forholde os til noget som helst.
Okay, det passer ikke. Der er én ting vi skal forholde os til. Og det er vegansk brownie lavet på kikærter. OMG. Ja. ja, ja, ja.
Jeg tror, at det er én af de bedste veganske brownies, jeg nogensinde har lavet. Hands down. Og jeg håber, at du kommer til at få præcis lige så meget optur over den, som jeg har!
Jeg var så besat af den her brownie, at jeg slet ikke kunne stoppe med at tage billeder af den. Jeg mener, se på den! Den er jo som at se Daniel Craig komme op af vandet i en James Bond film!
Jeg skal bruge resten af dagen på at teste opskrifter og lave smagsprøver til i morgen, imens Altanfyr er på arbejde hele dagen. Og fordi jeg sad udendørs flere timer i går, føler jeg det helt på sin plads, at jeg nok ikke kommer uden for en dør i dag. Balance, you know!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med kølige smoothies, masser af sol og lækre mænd (og kvinder!) i alle afskygninger!

FUDGY VEGANSK KIKÆRTEBROWNIE
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1,25 dl nøddesmør (fx mandel eller peanut)
- 1,25 dl sirup
- 1 spsk smeltet kokosolie
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 0,75 dl hvedemel
- 0,75 dl god kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
- 100 gram mørk chokolade, hakket (tjek, at den er vegansk)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Kom kikærter, nøddesmør, sirup, kokosolie og
vanilje i food processoren og blend, indtil det er smooth. - Tilsæt mel, kakao, bagepulver og salt. Kør
videre. - Tilføj hakket chokolade og rør rundt.
- Bag 20-25 minutter i en lille, smurt form. Den
skal stadig virke ret blød, når du tager den ud af ovnen, for vi vil gerne
have, at den bliver meget mushy indeni! - Lad køle fuldstændig af og spis, spis, spiiis!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på brownie, så prøv:
Jeg har lavet denne kage med et lille twist. Den blev så lækker! 🙂
Hej Johanna,
Yaaay hvor godt! Ej, det er jeg bare så glad for at høre! TAK!
Skal vandet fra kikærterne, eller skal vandet med i??
Jeg hældte vandet fra, og dejen er enormt tyk!!
Vandet skal fra 🙂 Dejen ér ret tyk, det skal den være, men det er selvfølgelig svært for mig at vurdere, om den er FOR tyk hos dig
Hej, hvor virker dine opskrifter lækre, dem skal jeg prøve. Stensikkert. Et spørgsmål blot : hvad er det for en hvid creme m gult på, som er serveret sammen med din kikærte brownie?
Hej Mette,
Dejligt at høre! Det er soyaflødeskum pisket med vaniljesukker, citron og citronskal, som jeg kom på for billedets skyld 🙂 Super lækkert at servere til kage!
Ser helt fantastisk ut!!! Vet du kalori-innholdet? Hilsen Line
Hei. De ser helt fantastiske ut!!! Vet du kalori-innholdet?
Hej Line,
No idea Overvejede engang at lave kalorieindhold på mine opskrifter. Problemet er bare, at næringsindholdet i mad ændrer sig, når det bliver opvarmet, så man kan ikke nødvendigvis regne med det. Og jeg vil helst ikke ende med at snyde nogen.
Hvor mange portioner er der? 🙂
Hej Julia, jeg mener jeg fik 8-10 stykker ud af den ☺️
Kan man bruge noget andet i stedet for nøddesmør, hvis man ikke kan tåle nødder? Kan man evt. helt undgå det, eller handler det om et alternativ ifa. fedtstof?
Hej Susanne,
Nøddesmørret er på mange måder et alternativ til æg, så jeg tror ikke, du bare kan udelade det. Men du kan forsøge at bruge et alternativ, som fx æblegrød, vegansk yoghurt, kværnede hørfrø blandet med vand eller peanut butter, hvis du kan tåle dét
Hej jeg skal bage en vegansk kage ril en konfirmation, kan den fryses?
Mvh
Birgitte
Hej Birgitte,
Det tror jeg godt, at den kan, men vær opmærksomhed på, at den ikke tør på en måde, der skaber kondens i bunden. Så kunne jeg forestille mig, at den blev en smule smattet.