Glædelig 14. december!
I dag skal det handle om kaffe, sådan som livet lidt altid ender med at gøre det.
Det skal det af én speciel grund: I den seneste tid har jeg virkelig øvet mig i at gå på date med mig selv. Jeg har altid elsket at være alene, men en udflugt alene i offentligheden, der ikke involverer shopping eller offentlig transport, skræmmer mig jævnt. Det tog lang tid at invitere mig selv ud, men jeg fik endelig taget mig sammen. Vi er på 3. date nu og jeg tror, at det er ved at blive seriøst!
Mine alene-dates har indtil videre involveret, at jeg er den freak, der sidder i hjørnet af en kaffebar og stirrer på sin telefon, fordi jeg ikke tør kigge op i frygt for, at folk skal opdage, at jeg er der alene. I skrivende stund sidder jeg faktisk på Starbucks (originalt valg, jeg ved det), hvor jeg drikker en mandellatte, inden jeg skal på arbejde. Klokken 08:06 om morgenen! Jeg føler mig yderst urban og voksen, thank you very much. UPDATE: efter jeg skrev det her indlæg, har jeg faktisk været ude at spise med mig selv… Flere gange! Er der nogen, der kunne have lyst til at være stolte af mig?
Jeg regner med, at forholdet til mig selv med tiden bliver mere og mere alvorligt (jeg tænker muligvis biograftur, men I må ikke presse mig), men indtil da tænker jeg, at jeg måske skal til at bruge lidt færre penge på kaffe. Derfor forsøger jeg at skabe lidt hjemme-date stemning, ved at lave lidt fancy pancy kaffe herhjemme.
Var det noget med en stor pebermyntelatte? Eller pebermyntekakao? Jeg graver det, og det håber jeg også, at I vil gøre!
En stor kop kaffe. Pebermyntesirup. Skum. En god bog og regnvejr udenfor. Jeg ved ikke med jer, men jeg synes det lyder som det perfekte at bruge en stormfuld torsdag på. Nå ja, eller en perfekt måde at bruge alle andre dage på.
Og – ej at forglemme – så er det julet og hyggeligt og rart på alle måder. Jeg ved ikke, hvorfor pebermynte smager af jul, egentlig? Men jeg kan bare konstatere, at det gør det.
Fik jeg forresten fortalt, at det her er verdens nemmeste opskrift?
Det er det.
Med ønsket om en god torsdag fyldt med Driving home for christmas på repeat, masser af varm kakao og måske en lille gave!
24 veganske juleopskrifter:
1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chocolate chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
8. december: Butternutsteg med valnøddesmør og salvie
9. december: Græskardeller
10. december: Peanut butter fudge
11. december: Julekaffe
12. december: Gulerodskage med aquafaba
13. december: Spicy nødder
Pebermyntesirup
Ingredienser
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl sukker
- 2 spsk pebermynteekstrakt
Sådan gør du
- Kom vand og sukker i en gryde og kog det op ved middel varme. Lad det koge i 15-20 minutter, indtil det er tykt og klistret. Hold øje med det undervejs, så det ikke brænder.
- Tag gryden af varmen, tilsæt pebermynten og rør rundt. Lad det køle helt af i gryden, før du hælder det på glas, da det ellers godt kan krystallisere.
- Brug i kaffe, varm kakao, havregrød eller hvad end du kunne tænke dig at give et strejf af pebermynte. Velbekomme!