Der er mange tidspunkter til julefrokoster, komsammener og især juleaften, hvor man sulter sig selv, for at kunne spise mere om aftenen (hvad? er det kun mig?), og hvor man så ender med at og enten går i konfektfadet eller de franske kartofler.
Og så tænkte jeg: kunne man så ikke lige så godt gå i de spicy nødder?
Personligt ser jeg i hvert fald nærmest frem til, at jeg som veganer (det var jeg jo ikke sidste jul) nu må springe nougaten over og i stedet spise noget andet. Især når det oven i købet forholder sig sådan, at nødder er noget af det, jeg elsker mest i verden.
Og så kunne jeg faktisk også godt tænke mig at blive bedre til at give spiselige gaver. Altså, jeg vil fandme gerne være hende, der kommer med et flot glas med rødt bånd og brunt papirskilt om, og helt casual sige “nåeh, det her? Årh, det var da bare noget, jeg lige smed sammen…”, mens jeg giver gaven med et overskudssmil. Spiselige gaver er de bedste gaver, synes jeg. Det er hyggeligt og personligt og ofte noget, der giver anledning til meget bedre stemning, end når man forærer folk noget, de alligevel skal ned at bytte to sekunder efter.
Med ønsket om en god onsdag fyldt med tilbud på Oreos, frost (både filmen og vejret) og masser af overskud!
24 veganske juleopskrifter:
1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chocolate chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
8. december: Butternutsteg med valnøddesmør og salvie
9. december: Græskardeller
10. december: Peanut butter fudge
11. december: Julekaffe
12. december: Gulerodskage med aquafaba

SPICY NØDDER
Ingredienser
- 200 gram mandler
- 200 gram cashewnødder
- 1,5 spsk olivenolie
- 1 tsk stødt chili
- 2 tsk garam masala
- Saft fra ½ citron
- 1 spsk friskhakket rosmarin (til marinaden)
- havsalt
- 1 bundt frisk rosmarin (til topping)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 165 grader.
- Fordel nødderne over en bageplade med bagepapir. Bland olie, krydderier, hakket rosmarin og citron i en lille skål og smag til - det må gerne smage kraftigt af salt, citron og chili, for smagen bliver meget mildere, når den fordeles over nødderne.
- Få hænderne beskidte og fordel blandingen over nødderne. Top med frisk rosmarin. Bag i 15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
Man kan sagtens finde nougat uden mælk….ex. i Netto