Linsesuppe med søde kartofler og ingefær
Udskriv

Linsesuppe med søde kartofler og ingefær

Forb. tid5 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid30 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • olivenolie
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 stort stykke ingefær, skrællet og hakket Jeg er kæmpe fan af ingefær og bruger et stykke ca. på størrelse med en tommelfinger, men gør hvad du bedst kan lide.
  • 2 søde kartofler (ca. 300 gram), revet
  • 200 gram røde linser
  • 1.5 liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk karry
  • 1/4 tsk chilipulver
  • Saft fra ½ citron
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm lidt olie op i en stor gryde og tilsæt løg, hvidløg, ingefær og de revne, søde kartofler. Steg i et par minutter og tilsæt herefter de røde linser, grøntsagsbouillon, karry, spidskommen og chili. Kog i ca. 20 minutter, indtil linserne er møre og det hele er kogt godt sammen. Smag til med citron, salt og peber og server i dybe skåle. Velbekomme!