Helende varm kakao
Denne opskrift har nok til 2 personer (eller en, hvis det er en af dé dage), og bør drikkes skoldhed. Man kan med fordel lave kakaoblandingen på forhånd og have den stående i et glas - så skal man ikke gøre andet end at varme lidt mælk og blande det sammen med pulveret, når man er kakaotrængende.
Ingredienser
Ingredienser
- 2,5 dl mandelmælk
- 2 dl vand
Kakaoblanding
- 2 spsk raw kakaopulver (eller en god, usødet kakao)
- 1 tsk macapulver
- ½ tsk vaniljepulver
- ½ tsk kanel
- 1/4 tsk gurkemeje
- 1/4 tsk stødt ingefær
- 1 lille drys chilipulver
- Lidt salt
- mørk sirup
Sådan gør du
- Kom mandelmælk og vand op i en gryde og varm op ved medium varme, indtil det er tæt ved kogepunktet. Husk at røre i det undervejs, så det ikke brænder på.
- Imens mælken opvarmes, laves kakaoblandingen. Rør alle ingredienser, undtagen sirup, sammen i en skål og fordel herefter i to store krus. Hæld den varme mælk over og rør godt rundt. Smag til med sirup, indtil den smager, som du synes den skal.
SIMPEL VEGANSK KAKAO
Ingredienser
- 2,5 dl plantedrik
- 1 spsk god kvalitetskakao
- 3 tsk pebermyntesirup eller almindelig sirup - reguleres efter smag
- havsalt
Sådan gør du
- Brug et piskeris til at røre plantedrik og kakao sammen i en gryde og tilsæt et lille drys havsalt. Varm op under omrøring ved middel varme og tag af, når den nærmer sig kogepunktet. Smag til med sirup, så meget som du vil, og drik af en kæææmpe kop!
Hjemmelavet te med lakridsrod, gurkemeje, ingefær og kanel
I denne opskrift er nok til ca. 1,5 liter te. Teen bliver allerbedst, hvis den hældes på glas og får lov at trække til dagen efter, men den kan også sagtens drikkes med det samme.
Ingredienser
- 3 store lakridsrødder (ca. 50 gram)
- 1 stort stykke frisk ingefær (ca. 50 gram)
- 3-4 gurkemejerødder (40-50 gram)
- 2 kanelstænger á ca. 6 cm.
- 2 liter vand
Sådan gør du
- Jeg synes ikke, at det er nødvendigt at skrælle hverken gurkemeje eller ingefær, hvis det er økologisk. Hvis du alligevel gerne vil skrælle din gurkemeje, så husk at bruge handsker, da gurkemeje farver lige så meget som rødbede, bare på den meget ucharmerende gule måde. Skær ingefær og gurkemeje over i chunky stykker og hvis muligt, så knæk lakridsrødderne over i 2 eller find en gryde, der er stor nok til at de kan dækkes med vand.
- Kom alle ingredienserne i en gryde og giv det et opkog. Lad simre let i 60 minutter, indtil teen har en dyb farve og sødme fra lakridsroden.
- Drik teen med det samme eller lad den køle af og hæld den på et glas, der kan opbevares i køleskabet. Næste dag kan teen varmes op i en gryde. Jeg synes ikke, det er nødvendigt at si teen, men det er en smagssag.
- Jeg drikker teen, som den er, men hvis man synes, den er for stærk, kan man servere den med mælk eller sukker.
- Velbekomme og god bedring!
Hjemmelavet ingefær te - nok til 2 kopper
Ingredienser
Til teen
- 1 liter vand
- 1 stor ingefærrod
- ½ økologisk citron
Valgfrit
- ½ tsk kanel
- Sukker eller honning
Sådan gør du
- Skær skrællen af en ingefærrod og skær den i mindre stykker. Læg stykkerne i en gryde med 1 liter vand og skiver af ½ citron. Giv teen et opkog og lad den herefte simre 30-40 minutter under låg - jo længere, jo bedre.
- Når teen er færdigkogt, kan den smages til med kanel, honning eller andre krydderier, man ønsker.
- Hæld teen gennem en sigte, så citron- og ingefærstykkerne bliver siet fra og drik den varm eller kold. Hvis teen er for stærk, kan man tilsætte ekstra vand eller lidt mælk.
Julekaffe til de trætte decembermorgener
Ingredienser
- 150 gram kaffe jeg brugte hele kaffebønner, som jeg malede semi-groft
- 1 spsk kanel
- 1,5 tsk stødt allehånde
- ½ tsk stødte nelliker
- Masser af frisk muskatnød
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen, lad gerne trække en dag eller to og brug det, som du normalt ville bruge kaffe. Hvis man ikke orker at lave sin egen kaffeblanding, så gør det altså også mirakler ved morgenkaffen at komme lidt hel allehånde og 1 kanelstang i kaffen, eller bare at komme lidt kanel (eller pumpkin spice) ned i kaffefilteret, når du brygger kaffe. I'm telling ya: det er lækkert!