Snaskede, syndige, fedtede og helt perfekte kanelsnegle sammen i en kage, så intet af fugten forsvinder. Er I på eller er I på?!
Vegansk kanelsneglekage med sindssygt meget remonce … Det bli’r lige et ja!
Den her kage er min go-to kage, når det skal være ekstra lækkert, ekstra syndigt, ekstra snasket, ekstra godt. Den er et hit hver eneste gang OG et levende bevis på, at man hverken behøver smør, æg eller mælk for at bage lækkert bagværk.
Og må jeg endnu engang bare sige: TAK. Tak, Naturli, fordi I har skabt Smørbar til os. Jeg ved helt ærligt ikke, hvad fanden jeg gjorde før, men jeg kan sige, at I aldrig må tage den af markedet, for mit liv giver så meget bedre mening med smørbagte kager!
Jeg elsker kanelsneglekage, fordi…
- Kanelsnegle er noget af det bedste bagværk, der findes. Syndig, snasket og perfekt!
- Den smager af jul og hygge, og der dufter i hele opgangen, når man laver den
- Det er en kage, som decideret KOGER i sin egen remonce, og det har en kage aldrig taget skade af
- Det er en kage, som hele familien kan blive enige om. Det er ikke sådan en “vegansk til mig, almindelig kage til jer”-situation. Det er sådan en “ALLE spiser den her kage”-kage.
Kagen tager lidt tid at lave, fordi den skal hæve OG efterhæve, hvilket normalt ikke er noget, min tålmodighed rækker til, meeeen lige i det her tilfælde er det helt okay. Jeg tror faktisk, at jeg kunne vente hele livet på den her kage. Og dét siger altså ikke så lidt!
Og husk: Når det kommer til kanel, ka’ det altså godt betale sig ikke bare at købe de der 5 kroners poser nede i Netto (har jeg lært …). God kanel gør en kæmpe forskel – og du ka’ fx handle det hos Med24, som jeg i lang tid troede var et webapotek, men som faktisk også er forhandler af absurd lækre krydderier (reklame). Gå på opdagelse i deres side med kanel lige her.
Okay, klokken er mange, og jeg skal lige straks i seng med en stor skål vegansk risalamande, som nok skal sørger for, at det heller ikke er denne jul, jeg kommer af med mine overflødige kilo. Altanfyr er ude at fulde den og jeg har en fræk aftale med Hugh Grant lige om lidt, så…
Skulle vi sådan set ikke bare komme igang?
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med kage, kage og mere kage!
Vegansk kanelsneglekage
Ingredienser
- 1 dl plantedrik
- 50 gram Smørbar blok
- 25 gram gær
- 25 gram sukker
- 190 gram hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk kanel
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/4 tsk salt
Remonce
- 110 gram Smørbar blok
- 130 gram brun farin
- 1 tsk kanel
Glasur
- 1 dl flormelis
- vand
Sådan gør du
- Kom plantedrik og Smørbar blok i en kasserolle og smelt under omrøring ved lav varme. Tag af varmen og lad den køle af et par minutter, så den kun er fingervarm.
- Smuldr gær i blandingen og rør ud med en ske, indtil gæret er helt opløst.
- Bland hvedemel, vaniljesukker, sukker, kanel, kardemomme og salt sammen i en skål. Hæld mælke/smørblandingen heri og rør, indtil dejen samler sig. Hvis den er for blød, så tilsæt lidt mere mel, indtil dejen er smidig og lækker.
- Lad den hæve i skålen med et rent klæde over i 40 minutter.
- Imens laves remoncen: rør smør/sukker blandingen sammen med en elpisker eller et piskeris i en skål og stil herefter på køl. Smørbar smelter langt hurtigere end almindeligt smør, så den kan godt blive lidt for blød. Derfor kan det være en fordel lige at stille den lidt i køleskabet.
- Drys lidt mel på bordet og rul dejen til en firkant. Smør et godt lag med remoncen på hele fladen.
- Rul dejen sammen til en pølse på langs og skær sneglene ud i en størrelse af ca. 3 cm i tykkelsen. Sæt herefter alle sneglene sammen i en springform eller et lille fad beklædt med bagepapir og lad dem her efterhæve i ca. 40 minutter.
- Bag dem ved 180 grader i 30-40 minutter, indtil de er gyldne og lækre (husk at bagetider varierer meget, så hvad der passer i min gamle lorteovn, kan være noget helt andet i din. Jeg synes dog generelt, at vegansk bagværk kræver længere bagetid end normalt - måske pga. manglende æg?). Anyway, min fik 35 minutter, og den blev perfekt!
- Tag kagen ud af ovnen og lad køle af. Herefter røres en tyk glasur sammen og kommes på.
- Spis og vær glad!
Noter
Psst …
Hvis du er på udkig efter nogle andre veganske kager, så prøv:
Hej Sofie 🙂 Er din erfaring, at man generelt skal bruge mere gær, når man bager vegansk? Jeg kan se ikke-veganske opskrifter på en kanelsneglekage kun bruger omkring 15g gær… / Luna
Hej Luna,
Jeg tror som sådan sagtens du kan bruge mindre gær end jeg har gjort, men jeg har selv haft erfaringer med, at det hæver for lidt, måske fordi der ikke er æg i, som også fungerer som et hævemiddel. Men hvis du prøver, så lad mig endelig høre, om det virker Hav en god dag!
Prøvede opskriften og dejen hævede fint.
Efter 20 min varmluft, var de fuldstændig sorte 🙁 æv!
Bare en lille note til opskriften måske 🙂
Hej Mathilde – ej hvor skørt! Måske er min ovn bare viiirkelig langsom! Jeg retter lige i opskriften, så folk er opmærksomme på, at de skal holde øje! Tak for din feedback og god dag til dig
Hej Sofie, rigtig skøn kage! Min kæreste sagde at det var det bedste jeg havde bagt, så tak for opskriften!
Jeg undrer mig dog over en ting.. I din opskrift står der 190 gram hvedemel til dejen – men jeg skulle næsten bruge halvt så meget mere for at dejen var nogenlunde fast og til at rulle ud 🙂 Du skriver godt nok at der skal tilsættes lidt mere mel hvis den er for blød, men jeg skulle tilsætte meget mere. Bare lige til info 😉
– og så tog min kage 25 min om at bage, så ja ovnene har nok deres eget liv!
Hej Rikke,
Det er simpelthen så skørt, så meget det varierer. Jeg har lavet den her opskrift 100 gange, og den kommer altid ud på samme måde Men ja, min ovn er virkelig ringe – er spændt på, hvordan det bliver, når jeg om nogle uger får en spritny ovn, der barer kører derudaf
Hej Sofie, er ovnen forvarmet når du sætter dem ind?
Hej Nynne,
Ja, det er den 🙂
Hej
Jeg er lige blevet veganer, og jeg skulle vise mine forældre, at man sagtens kan lave kage uden dyreprodukter. Det var den her opskrift perfekt til! Det er velsmagende, snasket og ikke alt for sødt. Jeg vil gemme den her opskrift og komme tilbage til den mange gange. 1000 tak 😀
Ej hvor er det bare verdens bedste besked, Kirstine Tak!
Hej Sofie 🙂
Kan man lave den aften før? Altså koldhævede.
Hvis ja, skal der så bare mindre gær I eller? 🙂
Dbh Pernille
Det tror jeg godt (har ikke prøvet), men ja, så ville jeg helt sikkert kun tilføje en lille dut gær på 10 gram ish
MUMS – tak for skøøøn opskrift.
Tak for en skøn kommentar!
Er der nogle bestemte mål når man skal rulle dejen ud? Eller en tykkelse? 🙂 🙂
Hej Luna, det er meget en “gør hvad du føler for”-opskrift, haha! Men jeg vil sige, at den skal være omkring 0.5 centimeter tyk, ligesom til almindelige kanelsnegle. Håber det lykkes for dig!
Hej Sofie,
Hvis nu man er glutenallergiker, ved du så om denne opskrift duer med f.eks mandelmel, boghvedemel eller andet glutenfrit?
Og tak for en fin blok
Bh
Klara
Hej Klara,
Uha, det ved jeg desværre ikke så meget om. Jeg har meget lidt erfaring med den typer af mel – desværre! Jeg tænker, at den ville blive meget kompakt med mandelmel eller boghvedemel, da det jo ikke hæver på samme måde som hvedemel. Men jeg fandt lige den her opskrift på glutenfri kanelsneglekage: https://cakewoman.dk/laktose-og-glutenfri-kanelsneglekage/
Den ser mega lækre ud, og er bagt med en blanding af rismel, boghvedemel og lidt FiberHusk, kan jeg se. Måske du kan bruge den opskrift?
Ønsker dig en god og kanelsneglefyldt dag!