
Den bedste kaffekage
Ingredienser
Ingredienser
- 2.5 dl plantedrik
- 2 spsk. æblecidereddike
- 5 dl hvedemel
- 1.5 dl sukker
- 2 tsk. bagepulver
- ½ tsk. fint salt
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl. solsikkeolie
Kaneltopping
- 1 dl hvedemel
- 2.5 dl brun farin
- 1 toppet spsk. kanel
- 50 g Smørbar
Sådan gør du
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
Til kagen
- Pisk plantedrik og eddike sammen. Sæt til side, så det kan blive lækkert skilt (ja, idéen er, at det erstatter surmælksprodukt, så det er simpelthen dét, vi går efter!)
- I en skål røres mel, sukker, bagepulver, vanilje og salt sammen.
- Tilsæt olie og plantedrik/eddike-blandingen til de tørre ingredienser og pisk sammen.
Kanelfyld
- I en separat skål kombineres alle ingredienserne til kaneltoppingen.
- Brug en kniv til at skære stykker af smør ned i skålen og smuldr det med dine fingre, så det hele får konsistens som ... Vådt sand, er mit bedste bud.
Samling af kagen
- Hæld halvdelen af kagedejen i et mindre fad (ca. 27 x 18), og kom halvdelen af kaneltoppingen på. Top med den anden halvdel af kagedejen og afslut med resterne af kaneltoppingen, så der laves lidt en marmorering.
Bagning
- Bag i ovnen ca. 50 minutter, indtil en gaffel kommer rent ud. Husk, at bagetider varierer viiiirkelig meget, så begynd at holde øje med den efter ca. 35 minutter, hvis du vil være sikker. Lad kagen køle helt af, inden du topper med hvid glasur, hvis du har lyst.
- Spis og vær glaaaad!
Ja, så så man lige mig dele en kage, der ikke har noget med chokolade at gøre. Hvem havde nogensinde troet, at dét skulle ske?
Har glædet mig til at dele den her opskrift. Altså, okay, jeg glæder mig altid, men den her er noget helt særligt. Det er nemlig opskriften på én af mine absolutte yndlingskager: Kaffekage! Jeg ved egentlig ikke, hvorfor den hedder en kaffekage. Måske fordi den smager fuldstændig åndssvagt sammen med en kop kaffe. Åndssvagt GODT, that is!
Og lad mig lige slå fast. Jeg ved godt, at kaffekage har ry for at være en lidt kedelig kage. Men det er det bare OVERHOVEDET ikke! Fyldet er knasende sprødt på toppen, men lækkert gooey indeni, og så er den sådan lidt drømmekage møder brunsviger møder kanelsnegle i sin smag. Det er helt klart en af mine yndlingskager, og så er den fuldstændig idiotsikker at lave, i modsætning til rigtig mange veganske kager. Det bliver bare ja, ja og atter JA tak!
Problemet, når jeg bager kage herhjemme, er, at jeg som regel er den eneste til at spise dem. Altanfyr er ikke den store kagespiser, fordi han som regel synes, at jeg laver for meget fyld i mine kager (ja, jeg ved det – hvordan vi nogensinde har fundet sammen er en stor, fed gåde), så der er tit bare mig til at spise af dem, indtil jeg får dårlig samvittighed og smider resten ud. Hvilket som regel først er, når der er et stykke tilbage. Men det gode er, at jeg jo så får rig mulighed for virkelig at smage på maden og finde ud af, om den egentlig er god nok til at ramme bloggen. Og derfor kan jeg sige, med absolut sikkerhed, at den her kaffekage er rigeligt god.
Lyder det som noget for dig? Jamen så siger jeg bare 3, 2, 1: GO!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med støvsugede gulve, kaffe med krydderier og bøger, du ikke har læst for!
Psst …
Er du på udkig efter andre opskrifter på kage? Så prøv:
3 Kommentarer