Okay, såøh… Det er torsdag. Det er næsten weekend, og min krop er begyndt at kalde på andre energikilder end koffein. Jeg spiser chokolade næsten hver dag, men i dag er én af de dage, hvor der ligesom bare skal lidt mere til. I kender godt de dage.
På de dage er der mange måder, man kan vælge at håndtere situationen. Én af dem er at vælte halvdelen af sit køkkenskab ned i sin food processor, overhælde hele skidtet med kakao og blende, indtil det er blevet en mørk, klistret browniemasse, man kan spise med en ske, hvis man er utålmodig.
Er man lidt mere tålmodig, kan man presse massen ned i en kageform, overhælde den med chokolade og sætte den på køl, indtil man kan skære firkanter af den. Man vælger selv.
Raw brownie er fantastisk af flere årsager:
1) Der er ikke noget, der skal hakkes, røres og bages. Din food processor er din ven.
2) Det er hvinende sødt (dette er en god ting, bare så vi er enige) og chokolade-agtigt, men uden at give anledning til tung vejrtrækning og trang til at lægge sig ned bagefter.
3) Det indeholder høje mængder kalorier som alle andres brownies, men har samtidig ingredienser, der faktisk kan være med til at gavne én sundhedsmæssigt.
4) Det indeholder intet forarbejdet eller unaturligt – kun helt almindelige, ufarlige fødevarer.
Okay, så vi er allerede godt på vej til at lave en dadelbrownie, er vi ikke? Og fik jeg nævnt dét med kakaoindholdet? Og food processoren?
Jeg kan bedst lide at opbevare min dadelbrownie på frost, fordi den er mere fast på den måde, og fordi jeg har en mani med frosne ting. Den kan dog også sagtens opbevares i køleskabet, hvis man kan lide, at den er mere blød og fedtet. Mmmm. Blød og fedtet.
Sidste ledetråd: Hvis du laver den i dag, har du brownie i fryseren til hele weekenden. Altså, måske. Det afhænger af rygrad. Men der er mindst til et par timer! And that ain’t bad!
Med ønsket om en dejlig torsdag fyldt med gode bøger, tidligt fri og semi-sommer!
Raw brownie med dadler og mørk chokolade
Ingredienser
Brownie
- 30 friske dadler, udstenede
- 1 spsk peanut butter
- 80 gram valnødder
- 1 dl god, usødet kakao
- 1 dl kokosmel
- 2 tsk instantkaffe
- ½ tsk vaniljepulver
- havsalt
Chokoladeovertræk
- 100 gram mørk chokolade
- 1 tsk kokosolie
Sådan gør du
- Læg de udstenede dadler i en skål og overhæld med kogende vand fra elkedlen. Lad trække i 15 minutter og hæld herefter vandet fra.
- Kom de drænede dadler og resten af brownieingredienserne i food processoren og kør, indtil massen er jævn. Det kræver måske, at du skraber siderne ned et par gange.
- Hæld browniemassen i en mindre kageform beklædt med bagepapir og pres den godt sammen med fingrene eller med en ske. Sæt i fryseren i 40 minutter, indtil den har sat sig.
- Når de 40 minutter er ved at være gået, smeltes den mørke chokolade og kokosolien over et vandbad, indtil den er glat og skinnende.
- Tag dadelbrownien ud af fryseren og overhæld den med den varme, flydende chokolade. Fordel chokoladen med en ske eller en kniv - det skal bare være sådan nogenlunde jævnt fordelt. Vi har hverken overskud til temperering eller præcision her.
- Sæt tilbage i fryseren, indtil chokoladen er sprød.
- Tag brownien ud 5 minutter før servering, så den ikke er for hård til at skære skiver af - men husk at sætte den tilbage i fryseren eller køleskabet straks efter spisning, så den ikke bliver for blød.