Lad os alle bede. For vores taljemål, that is. For jeg kan godt garantere, at du tager 5-7 kg på, hvis du laver den her veganske banankage med verdens bedste chokolade/peanut butter frosting. Både fordi du kommer til at spise det hele selv, og ikke vil dele med din familie. Men også fordi du kommer til at bage den igen dagen efter, når du er færdig med den første portion. Tilgiv mig for at dele den alligevel. Jeg kan ikke stoppe. Men det er dét værd!
Hey, jeg har et spørgsmål, og det er ikke hypotetisk: KAN man egentlig få for meget frosting?
Hvis du er den type, der synes, at man kan, så vil jeg foreslå dig ikke at lave den her kage. Eller i hvert fald at halvere mængden af frosting. Jeg vil ikke sige, at jeg vil forstå din beslutning. Jeg vil endda gå så langt som at sige, at jeg ikke er helt sikker på, at jeg forstår dig som menneske. Men jeg vil selvfølgelig respektere din beslutning alligevel.
Nå, tilbage til kagen.
Den mest svampede banankage, du nogensinde kommer til at smage. Og måske den bedste banankage, jeg nogensinde har smagt. Ikke den bedste veganske banankage. Bare den bedste banankage. Og det falder mig altså ikke let at sige, for jeg har smagt min del af banankager, er jeg bare nødt til at sige.
Og som om kagen ikke er nok til en semi-religiøs oplevelse, så kommer et generøst lag af verdens bedste chokolade/peanut butter frosting på toppen. Lad Janice sige det for os:
Jeg KAN ikke styre mig selv, når den her frosting er i nærheden. Jeg fik så ondt i maven, fordi jeg var nødt til at spise den direkte fra skålen med en ske, og kom til at overgøre det en lille smule. Og inden, du blander dig, så nej: Jeg havde reelt ikke et valg. Det vil du forstå, når du smager den.
Så sød. Så blød. Så perfekt. Jeg er forelsket – og det VED jeg bare, at du også bliver!
Jeg ville sige, at den er perfekt til kaffegæster, søde kolleger eller fødselsdage, og dét er den også, men den er faktisk mindst lige så perfekt til en helt almindelige bare-fordi dag, en øv-dag, en mandag og de dage, hvor kombinationen af dig, frosting og Netflix smelter sammen til den hellige treenighed. Det har man brug for ind imellem. Og det er helt okay!
Er du klar? For jeg er klar.
Med ønsket om en skøn dag fyldt med ingen udsolgte varer på nemlig.com, nye afsnit af din yndlingsserie og malertape i god kvalitet, så du kan lave helt skarpe kanter!

Verdens bedste veganske banankage med chokolade/peanut butter frosting
Ingredienser
Banankage
- 285 gram hvedemel
- 1.5 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1/4 tsk salt
- 3 medium bananer, meget mode
- 200 gram brun farin
- 135 ml solsikkeolie
- 90 ml usødet plantedrik
- 1.5 tsk æblecidereddike
- 1 tsk vaniljeekstrakt eller paste
Frosting
- 100 gram mørk chokolade (vegansk)
- 150 gram Smørbar
- 300 gram flormelis
- 1 spsk kakaopulver
- 75 gram creamy peanut butter
- 1 tsk vaniljeekstrakt eller paste
- 1 nip salt
Sådan gør du
Banankage
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Kom bagepapir i en mindre bageform.
- Rør mel, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål, og sæt tilside.
- Mos bananerne med en gaffel i en anden skål. Rør sammen med brun farin, solsikkeolie, plantedrik, eddike og vaniljeekstrakt.
- Kombiner de våde ingredienser med de tørre med en elpisker ved lav hastighed. Vær forsigtig med at overmixe.
- Bag i ovnen 25-30 minutter, indtil du kan stikke en kødpind i, som kommer rent ud.
- Lad køle fuldstændig af (ja, det kræver viljestyrke, og det er forfærdeligt, men du kan godt!)
Frosting
- Smelt chokoladen, enten i et vandbad eller i mikroovnen, og sæt til side.
- Kom Smørbar i en skål, og begynd at piske, mens du langsomt tilsætter flormelis, så det langsomt bliver inkorporeret. Tilsæt kakao og den smeltede chokolade sammen med pb, vanilje og salt.
- Smør cremen ud i et generøst lag over den helt afkølede banankage, og spiiiiis! Jeg ville gerne sige spis med måde, men det er ikke realistisk. Opbevar på køl, så frostingen holder sig bedst.
- Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på overdådig kage, så prøv:
1 Kommentar