Veganske chokolademuffins jeg ville dø for
Ej okay, ik’, det var måske lidt en voldsom opskrift, men ikke desto mindre: Jeg ville FANDME gøre meget for de her muffins!
Disse veganske chokolademuffins er det, man ville kalde en ganske almindelig chokoladekage. Dén der, man ville tage med til klassens time eller servere til en børnefødselsdag. Og det mener jeg sådan set ikke på nogen som helst negativ måde, slet ikke. Det er bare sådan en kage, som smager af barndom, som alle kan lide, og som er helt og aldeles umulig at være sur på. Når jeg spørger Altanfyr, hvad han kunne tænke sig at spise af kage, så svarer han altid ‘chokoladekage’, og han mener aldrig en tung brownie eller noget med alt mulig topping og frosting og hejs. Han mener chokoladekage!
Og det er de her! Helt almindelige, lækre, chokolademuffins bestående af almindelig chokoladekage – og jeg graver det faktisk!
Veganske chokolademuffins er:
- Veganske
- Absurd nemme at lave og slår aldrig fejl
- Kun lavet med helt almindelige ingredienser
- Bare det bedste i verden!
Der findes de der opskrifter, der bliver lidt forskellige, alt efter hvornår man lige laver dem og bare aldrig rigtigt bliver det samme som sidst. Kender I dem? Sådan er den her opskrift ikke. Jeg har aldrig lavet den, hvor den er blevet mærkelig eller dårligere end sidst, og hjemme hos mig skal den altid have 25 minutter på SLAGET for at være færdig – og det elsker jeg.
Hvad sker der lige for det der æblecidereddike, Sofie?
I rigtig mange af mine bageopskrifter vil du støde på æblecidereddike. Og her kan jeg godt se, at det er nærliggende at løbe skrigende bort og sige hvad FANDEN har du gang i? Men det er der ingen grund til, for jeg GARANTERER, at du under ingen omstændigheder kan smage det. Æblecidereddiken koagulerer med mælken og er med til at give tekstur og hævning, som æg ville gøre – og så giver det sådan en god skorpe til bagværket. Det er sådan et godt bette vegansk trick, som du virkelig ikke skal lade dig skræmme af! Promise!
Vegansk chokolade? Hjælp!
Ét af de spørgsmål, jeg får oftest i min mailbox, er spørgsmålet om, hvor man finder vegansk chokolade. Og her er svaret heldigvis: i alle supermarkeder! Man skal selvfølgelig altid tjekke ingredienslisten for at være sikker, men langt det meste mørke chokolade over 60 % er faktisk vegansk, lige minus sådan nogle som Marabou, som insisterer på at komme mælkepulver i ALT. Her har jeg bare brugt den helt almindelige mørke chokolade fra Carletti, som vi allesammen kender fra børnefødselsdage, og den er – halleluja – ganske og aldeles vegansk! Er man på udkig efter hvid chokolade eller mælkechokolade, skal man selvfølgelig til at lede på nettet eller i helsekostbutikker – men det findes, gudskelov, og også til priser, man kan være med på efterhånden.
Er du fristet? Så er det bare med at komme igang! Og hey: hav lige en fantastisk dag fyldt med chokolade, sukker og søde gæster!
Veganske chokolademuffins
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 200 gram sukker
- 75 gram kakao
- 1 tsk instant kaffe
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk groft salt
- 1,25 dl smagsneutral olie (130 gram)
- 1 spsk æblecidereddike
- 2,5 dl plantedrik (jeg brugte havre)
- 100 gram valgfri vegansk chokolade, hakket
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn.
- Sæt en sigte over en skål og kom alle de tørre ingredienser, undtagen hakket chokolade, i.
- Rør sammen med alle våde ingredienser. Ingen grund til at finde elpiskeren frem - et piskeris gør tricket. Pas på ikke at piske for meget.
- Hak chokoladen som du nu synes og vend i dejen.
- Fyld dine muffinsforme med dejen (jeg brugte sådan en muffinbageplade, som jeg havde sat muffinforme i). Fyld formede godt, så der kommer top på. Hos mig passede det perfekt med 12 muffins.
- Bag i ovnen i 25 minutter, indtil de har fået god top. Prik i dem med en kødpind for at se, om de er færdige, men vær opmærksom på, at vegansk bagværk ofte kan føles meget ufærdigt, når man mærker på det. Så du skal ikke blive bange, hvis der er lidt mush-mush action going on - kagen kan sagtens være færdig alligevel!
- Tag ud af ovnen og lad køle af. Spis som de er, eller top med glasur. Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på kage, så prøv: