Elsker du også Cocoa Puffs? Den der måde, du tygger på dem, mens de er helt sprøde, og samtidig omgivet af is-is-iskold plantedrik? Og så at drikke kakaomælken til sidst? Så har jeg gode nyheder til dig: For det er helt absurd nemt at lave sine egne – og selvom dem, man kan købe, faktisk også er veganske, så er de her med så meget bedre samvittighed. Plus, du ved … Det er mega sejt at lave dem selv!
Hold på hat og briller, for nu bliver det genialt.
Jeg har faktisk ret kulinarisk stådreng af den her opskrift.
Almindelige Cocoa Puffs er jo faktisk veganske (yas, breaking news!), og jeg elsker at spise dem med vaniljemælk fra Naturli’. Men hey, når man nu kan lave dem selv og føle sig selv lige så meget, som Peter fra Paradise gør som gæstebartender, så kan man jo også dét! Så slipper man også for alle mulige mærkelige fyldstoffer, og giver samtidig sig selv en gylden mulighed for at spise Cocoa Puffs til alle dagens måltider, fordi det ligesom bare føles okay, når man har lavet dem selv.
De er lavet af poppet hirse, som jeg egentlig godt vidste eksisterede, men som jeg blev mindet om ved et tilfælde, da jeg fandt dem nede i Brugsen. Og de fremstod ligesom ret spændende, fordi det er runde kugler, der ser mega sprøde, men også vanvittigt uinspirerende ud. Så jeg var nødt til at købe dem med hjem, selvom jeg egentlig ikke havde noget som helst godt bud på, hvad jeg ville bruge dem til. Det hele blev kun mere mystisk, da jeg kom hjem og opdagede, at det stod på pakken, at man skal spise dem som snacks. Altså, hvem er det, der lige sidder en lørdag aften og kører poppet hirse ind? Gør du? Gør jeg?
Lol, nej. Det bliver et kæmpe stort, gigantisk, rungede nej tak herfra.
Så jeg tænkte mig om (ja, dét sker). Jeg kiggede på dem og overvejede, hvad de minder mig om. Og så kom det til mig som en tegn fra oven: Cocoa Puffs. Selvfølgelig! Altså, se lige formen på dem. De SKRIGER jo ligesom på det.
Så jeg prøvede. Og åh, hvor det virkede. Jeg er fuldstændig vild med det – og det håber jeg også, at du bliver!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med foundation i den helt rigtige nuance, fladskærme uden støv og ingen telefonsælgere!
Veganske Cocoa Puffs med poppet hirse
Ingredienser
- 3 spsk kokosolie
- 3 spsk ahornsirup
- 3 spsk kakaopulver
- 1 nip salt
- 150 g poppet hirse (1 pose)
Sådan gør du
- Forvarmen ovnen til 190 grader varmluft.
- Kom kokosolie og ahornsirup i en skål og giv den et halvt minut i mikroovnen, så kokosolien smelter. Rør sammen med kakaopulveret og en lille smule salt, så det bliver en lækker chokolademasse.
- Kom poppet hirse ned i skålen og vend rundt, indtil alle kuglerne er dækket. Fordel på en bageplade med bagepapir.
- Bag i ovnen 5-7 minutter, til de er godt sprøde og chokoladeovertrækket er trukket godt ind. De kommer til at være ret mærke, så hold øje med, at de ikke brænder.
- Lad køle helt af og server med iskold plantedik. De holder sig sprøde for evigt, hvis du opbevarer dem i et lufttæt glas.
- Spis, og vær glaaaad!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på genial, vegansk morgenmad, så prøv:
Wow! Ungerne skal overraskes i en Himmelsk Fart
Jaaaa! Det elsker jeg