Hvis du leder efter den perfekte opskrift på svampede, fedtede, lækre muffins med masser af smag af banan, så look nu further – for her er de!
Jeg ELSKER bananmuffins – og det gør du også, lige om lidt, gør du!
Far, tilgiv mig, for jeg har syndet.
Eller, jeg har i hvert fald spist ca. 12 muffins, 100 cookies, 50000 gram chokolade og 90 pakker smør alene den seneste uge.
Men det er ikke min skyld, okay?! Det er coronaen. Det er coronaens skyld det hele, og der vil ikke blive taget noget ansvar overhovedet! Jeg tager afstand fra mig selv, helt klart – men ansvar, det tager jeg ikke.
Nå, men det gode ved den her pandemi er jo heldigvis, at det er ligegyldigt, om vi kan passe vores tøj, for vi skal alligevel ikke ud nogensinde mere. Så er det kun dem vi bor sammen med, der skal glo på os og vores karantæne-kilo, men de er sgu ret blinde i forvejen, de kan fx ikke se skidt på køkkenlågen eller at der mangler at blive sat en ny toiletrulle i holderen, så de opdager sgu nok heller ikke, at vi har taget 5-50 kilo på, vel?
Og tro mig, det kommer til at blive aktuelt. For vi skal til det. Veganske bananmuffins med chokoladestykker! Sindssygt nemme, sindssygt svampede, sindssygt lækre og en helt genial måde at komme af med sine overmodne bananer, så man slipper for at skulle spise et stykke frugt – win-win!
Inden alt det her corona-hejs ændrede hele verden, havde jeg de her bad boys med på arbejde – og selvom jeg tror, jeg lavede en fejl ved at lægge en post-it, hvor jeg skrev, at de var veganske, blev de alligevel spist og rost af ikke-veganere, hvilket altid er en succes.
Veganske bananmuffins med chokoladestykker er:
- Uforskammet lækre
- Uforskammet nemme
- Uforskammet svampede, selv efter flere dage
- Genial udnyttelse af overmodne bananer
- Din nye yndlingsopskrift!
SÅ, uden nærmere intro: Her er de! Mine yndlingsmuffins med banan – jeg håber, at de også bliver dine!
Med ønsket om en god dag fyldt med ingen badevægte i syne, masser af fuglekvidder (altså rigtig fuglekvidder, ikke skinkesalat) og masser af håb for fremtiden!

Veganske bananmuffins med chokoladestykker
Ingredienser
- 3 overmodne bananer
- 1 dl brun rørsukker
- 1 dl kokosmælk
- 1 dl smagsneutral olie, fx solsikke
- 200 gram hvedemel
- 2 tsk bageoulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1/2 tsk kardemomme
- 1/2 tsk groft salt
- Saft fra 1 lime
- 80 gram mørk chokolade, hakket (sørg for, at den er vegansk)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft og stil en muffin-bageplade med muffinforme klar.
- Kom de overmodne bananer i en skål og mos godt med en gaffel eller kartoffelmoser.
- Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen den hakkede chokolade, til skålen og rør sammen med en håndmixer. Til sidst røres den hakkede chokolade i.
- Fyld formene godt op (i min portion passede det præcis med 12 muffins).
- Bag i ovnen 15-18 minutter, indtil kagerne er gyldne og du kan stikke en kødpind i dem, uden at noget dej hænger fast. Hvis du rammer et stykke chokolade, så prøv igen. HUSK at bagetider varierer meget, og jeg har en gammel lorteovn, så sørg for at holde øje med dem!
- Lad køle fuldstændig af på en bagerist, inden du kaster dig over dem som et frådende vilddyr!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på bagværk, så prøv:
Hej – er brun rørsukker det samme som brun farin? Eller mener du løs rørsukker? Vi glæder os til at prøve dine muffins 🙂
Hej Ida,
Nej, det er ikke det samme – på min pose står der “brun rørsukker”, haha! MEN jeg tror sagtens, at du kan bruge brun farin i stedet 🙂 Håber det bliver godt, glæder mig til at høre! /Sofie