Glædelig 22. december!
Okaaay, så jeg ved godt, at julekalenderen allerede har præsenteret en opskrift på varm kakao, og at det her måske vil anses som en lille smule overkill, men så igen…
Hvornår er varm kakao nogensinde overkill?
Hvor 2. decembers varme kakao var af den lidt mere avancerede og pengekrævende slags, så er denne her så simpel, som den overhovedet kan blive. Faktisk er den så simpel, at man, når man kigger på opskriften, bliver ret skeptisk overfor, om den overhovedet smager godt.
Men det gør den. Den er blød, cremet og lækker, præcis som en varm kakao skal være det – og så kan den laves på kun 5 minutter!
Hemmeligheden er at bruge en god kvalitetskakao. Det gør HELE forskellen. Og hvis man vil være ekstra god ved sig selv (vil man ikke altid?), så kan man med fordel købe en lækker plantemælk (f.eks. almond-hazelnut drikken fra Rice Dream, øhm hej!) eller bruge pebermyntesirup i stedet for almindelig sirup. Yup. Varm kakao med pebermynte. Nu nærmer vi os noget, gør vi ikke?
Når jeg i aften har afleveret min opgave og næsten har fået min gode samvittighed igen, så kender jeg i hvert fald én, der skal have sig en stor kop af dét her – og jeg siger ikke, hvem det er, men det er mig.
Med ønsket om en god onsdag fyldt med snarlig juleferie, afsluttede projekter og en julefilm eller fem!
24 veganske juleopskrifter:
1. december: DIY bodyscrub med kanel og kaffe
2. december: Helende varm kakao
3. december: Julesovs alá Jamie
4. december: Flettet linsebrød
5. december: Chocolate chocolate chocolate chip cookies
6. december: Blomkålssteg
7. december: Dadeltrøfler med kaffe og hvid chokolade
8. december: Butternutsteg med valnøddesmør og salvie
9. december: Græskardeller
10. december: Peanut butter fudge
11. december: Julekaffe
12. december: Gulerodskage med aquafaba
13. december: Spicy nødder
14. december: Hjemmelavet pebermyntesirup
15. december: Lun linsesalat
16. december: Snebolde
17. december: Svampesovs
18. december: Rocky road
19. december: Risengrød
SIMPEL VEGANSK KAKAO
Ingredienser
- 2,5 dl plantedrik
- 1 spsk god kvalitetskakao
- 3 tsk pebermyntesirup eller almindelig sirup - reguleres efter smag
- havsalt
Sådan gør du
- Brug et piskeris til at røre plantedrik og kakao sammen i en gryde og tilsæt et lille drys havsalt. Varm op under omrøring ved middel varme og tag af, når den nærmer sig kogepunktet. Smag til med sirup, så meget som du vil, og drik af en kæææmpe kop!