Opskriften på vegansk pho er hurtigt blevet én af mine absolutte yndlingsretter. Den er absurd nem at leve, men smager som noget, der har kogt i flere dage. Don’t mind if I doooo!
Gå til opskrift
Åh, jeg er så glad for, at det er oktober!
Jeg har glædet mig som et lille barn til at komme allehånde i min morgenkaffe (jojo, det er en ting), chunky strik, nybagte boller med tandsmør(bar) og cozy playlister på Spotify, som jeg har lyttet til i smug hele sommeren, bevares, men som det nu endelig er legit at høre i fuld offentlighed!
Jeg ér bare mere et vinterbarn, og jeg bliver grundlæggende deprimeret, når jeg står op til en solskinsdag. Det er en fabrikationsfejl hos mig, tror jeg, for hvilken psykopat bliver ikke glad af en solskinsdag? Men det gør jeg ikke, og nu er jeg endelig lykkelig, fordi det er efterår, og vi kan spise pho hele tiden!
Pho er lunende, fyldig, kraftig suppe, som kommes i store skåle sammen med nudler, stegte grøntsager, krydderurter og tofu. Og det gode ved pho er, at det er sådan lidt ligesom pitabrød og rispapirsruller, hvor alle kan vælge, hvad de har lyst til. Med andre ord: den perfekte gæstemad!
Det skal kun koge i 20-30 minutter, men de lune krydderier får den til at smage som noget, der har kogt løs i flere dage. Og selvom det ikke har kød som smagsgiver, som pho normalt har, så mangler den på ingen måde smag – tro mig!
Ingredienslisten kan godt virke en lille smule overvældende, men bare rolig: opskriften er oprigtigt blandt verdens nemmeste. De mange ingredienser skal nemlig alle ned i den samme gryde og egentlig bare passe sig selv!
Mmm… Ej, hvor kan jeg mærke, at det er tid til at snuggle op foran fjernsynet og begrave mig i en kæmpe skål med brændende varm kærlighed!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med suppe, kram og gode idéer!
Vegansk pho - den nemmeste og bedste opskrift
Ingredienser
Pho
- 1 spsk sesamolie
- 1 løg, hakket fint
- 2 cm frisk ingefær, hakket fint
- 2 fed hvidløg, hakket
- 2 spsk risvinseddike
- 2 liter grøntsagsbouillon
- 2 spsk gærflager
- 1/4 tsk stødte nelliker
- 1/2 tsk fennikelfrø
- 1/2 tsk peber
- 3 spsk soya
- 1 hel lime
- 1 spsk hoisin
- 1 spsk sriracha
- 2 tsk brun farin
Toppings
- Nudler
- Stegt tofu
- Krydderurter
- Edamamebønner
- Stegte grøntsager, fx champignon
- Bønnespirer
Sådan gør du
- Opvarm en stor gryde ved medium varme og steg de hakkede løg i sesamolie, indtil de er let brunede.
- Tilsæt hakket hvidløg og ingefær til gryden og steg videre, 1 minut.
- Tilsæt grøntsagsbouillon, risvinseddike, gærflager, nelliker, fennikelfrø, peber, soya, hoisin, sriracha, brun farin og en hel lime skåret i både.
- Giv det et opkog og lad det simre i 20-30 minutter. Smag til med salt og krydderier.
- Fyld store skåle med nudler, krydderurter, stegte grøntsager og andre toppings og fyld dem med den brændende varme suppe. Mums!
Psst ..
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på hjertevarm simremad, så prøv:
Ser virkelig lækkert ud! Forstår dog ikke helt hvorfor der skal gærflager i? Kan de udelades? 🙂
De giver en lækker umami-smag – men de kan sagtens udelades ☺️