Mindre end 10 ingredienser og 15 minutter er alt, der står imellem dig og denne dampende varme, lækre tomatsuppe!
Gå til opskrift
Hånden op, hvis I kender det med at have lyst til at spise sådan noget rigtig simremad, der har stået på komfuret og hygget sig i timevis – uden at have nogle intentioner om selv at lave det?
Sådan har jeg det med tomatsuppe. Trangen opstår som regel helt akut og så vil jeg bare have suppe nu nu NU!
Og så kan man jo vælge at skolde tomater, flå dem og lave en tomatsuppe helt fra bunden. Man kan vælge at spice suppen op med masser af peberfrugt, gulerødder og halløj.
… ELLER man kan vælge at lave den helt, helt hurtige SU-version, som kan laves på 15 minutter!
Min opskrift på lynhurtig, snyde-tomatsuppe smager lidt af de der pulvertomatsupper, man kommer i en kop og hælder kogende vand over. Hvilket for resten ikke er ment som noget negativt, for dem har jeg personligt en ret stor svaghed for.
Og hemmeligheden? Det er flåede tomater!
Mange tror, at flåede tomater er et dårligt produkt – men det er helt forkert. De har så meget mere smag end de blege, danske tomater. De plukkes, når de er allermest modne, så de bevarer flest mulige næringsstoffer, og så er de så alsidige og nemme at bruge. We love!
Okay, så her er konceptet med lynhurtig snyde-tomatsuppe:
- Hak løg og hvidløg
- Stege, stege, stege
- Hæld bouillon, tomater og basilikum ved
- Kog 5 minutter
- Blend med stavblender
- Smag til med salt og peber
- Kog pasta direkte i suppen
Og hvad giver dét? Det giver verdens nemmeste opskrift!
No muss, absolutely no fuss!
Er du også sulten nu? Så kan maden heldigvis være på bordet om mindre end 20 minutter!
Med ønsket om en god dag fyldt med glade stueplanter, kage i kantinen og bare-fordi blomster!

Snyde-tomatsuppe - klar på 15 minutter!
Ingredienser
- 1 løg, hakket
- 1 fed hvidløg, hakket
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 3 grøntsagsbouillonterninger
- 1 liter vand
- tørret basilikum
- salt, peber, sukker
- Soyafløde og suppehorn
Sådan gør du
- Varm lidt olivenolie op i en tykbundet gryde og steg hakket løg og hvidløg ved middel varme, indtil de er gennemsigtige.
- Brug fingrene til at smuldre bouillonterninger direkte ud over løgene og rør sammen.
- Tilsæt 1 liter kogende vand fra elkedlen, to dåser flåede tomater og et godt drys basilikum til gryden. Kog i 5 minutter.
- Blend med en stavblender, indtil tomat og løg er blendet helt ud.
- Smag til med salt, peber og sukker.
- Sæt tilbage på varmen og kog suppehorn direkte i suppen - det gør suppen rigtig cremet og sparer tid.
- Tilsæt et godt skvæt soyafløde til sidst, hvis du har lyst, og server suppen i store skåle. Velbekomme!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på suppe, så prøv: