Lunende, spicy, cremet curry… Har I også allerede glemt, hvor varmt det er udenfor?
Det er ingen hemmelighed, at jeg faktisk virkelig ikke bryder mig om sommer. Jeg ved godt, at det er nordeuropas mest upopulære holdning, men min krop trives langt bedre i kolde temperaturer og selvom det er dejligt med kølig hvidvin på terrassen og lyse nætter, så er det altså bare endnu dejligere med uldne sokker, store trøjer, røde næser og dampende varm mad, som varmer indefra og ud.
…Er I med mig? Eller er det helt sort, det jeg siger?
Uanset hvad, så KAN I ikke blive sure på mig over, at jeg benytter denne junisøndag i pinsen på at poste opskriften på lunende, spicy, cremet og mættende curry med blomkål, kartofler og kikærter. En form for vegansk alternativ til indisk butter chicken, som ingen kan argumentere imod….
Det bedste ved retten er, at den (som det ofte er, når jeg laver mad), er kommet ud af et kig ind i mit køleskab og det viktualierum, som jeg har overtalt Altanfyr til at have i lejligheden, mod at vores kælderrum er helliget hans kiteudstyr. Her fandt jeg blomkål, kartofler og kikærter, som giver retten masser af bid og fylde, mens kikærterne sørger for, at det heller ikke bliver i dag, vi allesammen dør af den berygtede proteinmangel. Men retten kan sagtens bære andre former for grøntsager, så hvis du har noget andet derhjemme, du gerne vil af med, så er det aldrig en dårlig idé at søbe dem ind i fed kokosmælk og garam masala.
Nå ja, og hvis man så trækker gardinerne for og slukker lyset, så kan man faktisk næsten forestille sig, at det ikke er sommer udenfor. I øvrigt har jeg også hørt, at det skulle regne i dag, så i min optik er søndagscurry den eneste løsning…
Hvad siger I? Er I på eller hva?
Med ønsket om en fantastisk søndag fyldt med seriemaraton, drinks af den ene eller anden art og absolut intet arbejde!
CURRY MED BLOMKÅL, KARTOFLER OG KIKÆRTER
Ingredienser
- 2 spsk kokosolie
- 1 løg, hakket groft
- 1 mellemstort blomkål, skåret i mindre buketter Husk også at bruge stokken!
- 4 medium kartofler, skåret i grove chunks
- 1 dåse tomatpuré
- 4 fed hvidløg, hakket fint
- 2 cm frisk ingefær, hakket eller revet
- 2 dåser fuldfed kokosmælk
- 1 dåse kikærter, drænet
- 1 spsk garam masala
- 2 spsk soya
- 2 tsk karry
- 1/2 tsk gurkemeje
- 1 tsk cayenne
- saft fra 1 citron
- Salt
- Frisk koriander (eller anden krydderurt)
Forslag til tilbehør
- Naanbrød
- Peanuts
- Soyayoghurt eller soyafløde
- Ris
- Chutney
Sådan gør du
- Varm kokosolien op i en stor gryde og steg løg, blomkål og kartofler, indtil løg og blomkål begynder at svede lidt i kanten.
- Tilsæt tomatpuré, frisk ingefær og hvidløg til gryden og steg lidt videre.
- Tilsæt resten af ingredienserne til gryden undtagen citron og salt og kog op under omrøring.
- Skru ned for varmen og lad simre under låg i 30-60 minutter, indtil grøntsagerne er møre og hele huset dufter.
- Til sidst tilsættes citron og retten smages til med salt og flere krydderier. Velbekomme!
Hvad er chunks?
Gode, grove stykker – sådan, som du godt kan lide dem ☺️