Gå til opskrift
Hvem kan ikke lide stegte nudler?
Præcis. Det kan alle lide.
Og når de så er søbet ind i den lækreste, simple sauce med soya, sesamolie, stegte sesamfrø, risvinseddike og forårsløg på toppen … Jamen så er der ikke rigtigt noget i denne verden, der kan slå det. La’ nu vær’, hvor er det lækkert! Dét her er én af mine yndlingsretter at lave til frokost, når jeg arbejder hjemme, eller bare når vi kigger ind i et tomt køleskab og ikke aner, hvad vi skal spise. Så er den her en vinder. Den kan mere eller mindre laves uden nogle former for friske ingredienser, lige med undtagelse af forårsløg, selvfølgelig. Men dem har vi sgu næsten altid liggende helt ind bag i køleskabet, når vi sådan kigger efter.
Der er noget ved stegte nudler, der bare er helt enormt hjemligt, roligt og hyggeligt. Sådan trygt. Man bliver bare glad, når man slubrer nudler, uanset om det er i suppe eller for sig selv, er det ikke rigtigt? Og altså, hvem har ikke en gammel, tør pakke nudler liggende bagerst i skabet til nødstilfælde at all times? Det har vi i hvert fald hjemme hos os.
Stegte nudler med sesam består af:
- Nudler
- Ristede sesamfrø
- Forårsløg
- Sesamolie
- Soya
- Risvinseddike
- Sukker
Og kan bogstavelig talt laves på 15 minutter. What’s not to like?
Jeg laver retten med ristede sesamfrø, som jeg bare har stegt på en pande ved middelhøj varme, indtil de er gyldne. Man skal holde godt øje med dem, for de kan hurtigt brænde, men det er så meget værd at gøre ulejligheden, for det giver en super intens smag og giver en god nøddesmag til hele retten. Jeg elsker det! Er du i tidsnød, kan du dog godt slippe afsted med at undlade dem, og bare bruge dem, som de er.
Skal du prøve?
Med ønsket om en god dag fyldt med iskoldt vand, spejlblanke computerskærme og nye følgere på instagram!
![lynhurtige stegte nudler med soya](http://knaehoejkarse.dk/wp-content/uploads/2020/10/lynhurtige-nudler-3-500x500.jpg)
Lynhurtige stegte nudler med soya, forårsløg og sesamfrø
Ingredienser
- 250 gram nudler
- 1/2 dl soya
- 2 spsk. risvinseddike
- 3 spsk. sesamolie
- 1/4 tsk. sort peber
- 1 spsk. sukker
- 1 spsk. solsikkeolie
- 1 stort bundt forårsløg, hakket
- 3 spsk. ristede sesamfrø
Sådan gør du
- Kog nudlerne i en gryde med kogende vand i 4-5 minutter eller efter anvisning på pakken. Rør rundt i dem, så de ikke klumper sammen. Dræn i en sigte og hæld over med koldt vand, så tilberedningen stopper.
- Mens nudlerne koger, kan du gå i gang med marinaden. Bland sesamolie, soya, risvinseddike, sukker og sort peber sammen og sæt til side.
- I en stor pande eller wok varmes 1 spsk. solsikkeolie op. Steg de hakkede forårsløg heri ved høj varme i 30 sekunders tid, indtil de lige når at blive lidt tilberedt.
- Tilsæt nudlerne og marinaden til panden og brug en tang til at blande rundt, indtil nudlerne er helt dækkede af marinaden og er blevet gennemvarme. På det her tidspunkt er det ret svært at kontrollere sig selv!
- Server med lidt frisk forårsløg på toppen og drys med ristede sesamfrø. Server med ingen selvkontrol og evt. en lille limebåd
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre former for opskrifter ideelt med nudler, så prøv: