…Og så var det, at nogle kom og tog suppeskeen fra mig og bad mig om i stedet at tage min eksamensskrivning alvorligt. Nu.
Vejret siger, at det er for koldt til at dyrke motion, min computer vil hellere være på Netflix end den vil være på AU Library (slemme computer!), og hende damen med forskellige sokker og kaffepletter på tøjet (det er mig) vil helst bare spise suppe. Jeg håber, at der snart er nogle (det er så mig igen) der tager ansvar for at hanke op i hende. Måske skal hun bare have lidt koffein. Ja. Ja. Det skal hun.
Okay, så er jeg tilbage. Har netop været omkring tekøkkenet for at koge vand til den kaffe, som jeg på mirakuløs vis fandt ud af, at jeg havde gemt et hemmeligt lager af et i mit uni-skab. Kender åbenbart mig selv godt nok til at vide, at jeg glemmer at tage kaffe med, hvorefter jeg går i panik og prøver at finde ud af, om jeg kunne have været så smart at gemme noget. Og det har jeg. Nogle gange giver det sig altså til udtryk, at min uddannelse er skattekronerne værd.
Nå. Det var en sidebemærkning. Jeg ville egentlig bare fortælle, at jeg pt befinder mig på læsesalen, hvor jeg ikke kan koncentrere mig, fordi a) førnævnte koffeinsituation og b) at jeg ikke tænker på andet end suppe. Og i særdeleshed denne her tomatsuppe, jeg vil dele med jer i dag.
…For JA. Jeg ved det godt. Jeg har brudt ALLE regler omkring lokale råvarer og bæredygtighed og lavet tomatsuppe om vinteren! Det er ikke just de bedste tomater, man kan få på denne tid af året og jeg er bange for, at Claus Meyer kommer efter mig med en høtyv, mens jeg sover. Men jeg kan ikke gøre for det, okay? Jeg havde cravings. SERIØSE cravings. Og når en kvinde har cravings, så er der ikke noget, man kan gøre for at stoppe hende. I hvert fald ikke denne her kvinde.
Og denne kvinde ville have tomatsuppe. Så det fik hun. Tomatsæson eller ej.
Denne tomatsuppe er alt dét, en suppe skal være. Den er:
– Simpel
– Nem
– Smuk
– Nærende
– Egnet til at spise med ske i en stor kop, mens man ser Netflix
Nå ja, og så har den praktisk talt ingen kalorier, hvilket betyder, at man kan fylde op med kulhydrater on the side. Man kan lige holde til det.
Suppen går i al sin enkelhed ud på at koge løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder sammen med grøntsagsbouillon. Så tilsættes tomat og basilikum og til sidst blendes hele herligheden. Man behøver ikke engang bruge tid på at pille skrællen af tomaterne efter min mening, så i virkeligheden skal alting bare hakkes, koges og spises. Dét er et sprog, jeg forstår!
Når jeg laver suppe, så prøver jeg gerne at lave det i mængder, hvor der er noget tilbage til at fryse ned. På den måde er der altid suppe i fryseren, som kan tages op og spises på de dage, hvor der ikke er noget der dur, andet end en stor skål suppe under en dyne foran en skærm. Dage, hvor man ikke skal arbejde for føden. Overhovedet. Denne her gang nåede jeg dog at spise det hele så hurtigt, at jeg end ikke nåede at få taget nogle ordentlige billeder af den først (hvilken madblogger JEG er…) Men jeg lover, at den var lige så smuk serveret i skåle, som den er i en gryde. Lover.
Med ønsket om en god onsdag fyldt med huskede paraplyer, vandtætte sko og fyldte kaffebeholdere!

Nem tomatsuppe med basilikum
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 2 løg, hakket fint
- 2 stængler bladselleri, hakket fint
- 3 gulerødder, hakket fint
- 3 fed hvidløg, hakket fint
- 1,7 liter grøntsagsbouillon
- 15 store tomater (passer med 2 bakker), skåret i tern
- 1 bundt frisk basilikum
- saften fra 1 lime eller citron (kan udelades)
- ½ tsk stødt chili (kan udelades)
- salt og peber
Sådan gør du
- Steg løg, bladselleri, gulerødder og hvidløg i olie ved medium varme i et par minutter.
- Tilsæt bouillon og lad koge ved svag varme under låg 15 minutter. Tilsæt herefter de friske tomater og hakket basilikum og lad koge yderligere 10 minutter.
- Tag gryden af varmen og overfør suppen til en blender eller blend med en stavblender. Blend indtil suppen er helt fin og cremet.
- Smag til sidst suppen til med salt, peber, lime og chili.