Nem hverdagspastaret, som kan laves, når man kl. 17:30 står i sit køkken og forsøger at lave mad i søvne, anyone?
I ved allesammen godt, at når det kommer til pasta, så er jeg som Malou Stella til en havnefest: det er muligvis ikke en god idé og det ender højest sandsynligt med, at jeg øger min vægt betragteligt, men det er ikke noget, jeg kan styre.
Jeg ELSKER pasta. Og jeg elsker især pasta, når det har noget med soyafløde at gøre, fordi, well… Selvom man er veganer skulle man da være et skarn, hvis man ikke kunne sætte pris på ting, der er cremede, no?
Mmm. Cremede. Og selvom intet (INTET!) nogensinde kommer i nærheden af at være så lækkert som piskefløde, så kan soyafløde godt være med som ganske anstændig kandidat. I virkeligheden burde man altid have en soyafløde stående i køleskabet, i tilfælde af at flødecravings skulle melde sig. Og det gør de, trust you me!
Denne pastaret er nærmest så simpel, som et aftensmåltid kan tillade sig at være: løg, hvidløg, edamame, tomat, lidt krydderier og maaaasser af soyafløde. Så mangler der kun lige et to-tre glas rødvin, og så er den aften så godt som hjemme.
Jeg kender i hvert fald én, der skal bruge sin fredag aften på langs i selskab med noget fløde- og vinrelateret og jeg siger ikke, hvem det er, men det er mig.
Med ønsket om en god fredag fyldt med gode mennesker, gode playlister og de helt rigtige dansesko!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre pastaretter, så prøv:
-
Tømmermændspasta med kokosmælk og squash (vegansk)
-
Nem pasta/pesto (vegansk)
-
Cremet pasta i svampesovs (vegansk)
Vegansk pastaret med edamame, tomat og soyafløde
Ingredienser
- 300 gram pasta
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg, hakket
- 2 fed hvidløg, hakket
- 250 gram cherrytomater, halverede
- 200 gram frosne edamamebønner
- 1 bundt persille, hakket fint
- 100 gram soltørrede tomater i olie, hakket
- 1 Soyafløde
- ½ tsk gurkemeje (mest for farve)
- 1/4 tsk chiliflager
- salt og peber
Sådan gør du
- Kog pastaen i rigeligt vand med masser af salt. Tag den gerne af varmen, lige et minut før, du normalt ville have gjort, da den bliver yderligere tilberedt i sovsen.
- Kom lidt olivenolie på en pande og steg hakkede løg, hvidløg, cherrytomater og edamamebønner ved middel til høj varme i nogle minutter, indtil løgene er klare og bønnerne er tøet op.
- Tilsæt finthakket persille, de soltørrede tomater, soyafløde, gurkemeje og chili og skru ned for varmen, så det ikke begynder at koge - det kan soyafløde ikke super godt lide. Smag til med rigeligt salt og masser af sort peber.
- Overfør den kogte pasta til panden og fordel det hele godt rundt, indtil al pastaen er dækket, og lad det hele varme igennem.
- Velbekomme!