AftensmadAlle opskrifter

NEM HVERDAGSMAD: CREMET VEGANSK PASTA I SVAMPESOVS

Vegansk pasta i cremet svampesovs

Nogle pastaretter er som sort påklædning: always in style. Der findes retter, man altid kan spise, og som man aldrig ikke har lyst til, hvis nogen spørger.

Cremet pasta i svampesovs er én af de retter, og I ved, at jeg har ret, så I kan lige så godt lade være at gøre modstand. Og JO, I kan godt udskyde den løbetur til i morgen, for lige nu handler det om pasta!

Denne pastaret er så simpel, som den overhovedet kan være: svampe, løg, hvidløg, lidt fløde og en stor mængde pasta. Simpelt og helt perfekt.

Hørte I, at jeg sagde cremet? For det er den altså. Virkelig meget. Cremet.

Creeeeemet.

Den har en dyb smag af tørrede svampe, overholder ingen af Christian Bitz’ leveregler og er proppet med kulhydrat, hvilket ofte er stabile indikationer på, at vi har at gøre med en vinderret.

Venner, I ved det godt: der er ikke rigtigt andet at gøre end at læne sig tilbage, nyde turen og inhalere et stort bjerg af pasta med et glas rødvin on the side. Og det er søndag, så vi kan gøre lige, hvad vi vil.

Med ønsket om en dejlig søndag fyldt med genudsendelser af Toppen af poppen, kølig cola og minimale hængepartier!

Vegansk pasta i cremet svampesovs
Vegansk pasta i cremet svampesovs

Psst…

Hvis du er på udkig efter andre former for cremet pasta, så prøv f.eks.:

Print Recipe
Cremet pasta i svampesovs
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Forberedelses tid 5 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
personer
Instruktioner
  1. Læg de tørrede svampe i en skål og overhæld dem med 3 dl kogende vand. Stil til side og lad dem trække i 15 minutter. Du skal ikke efterfølgende dræne svampene, for væsken skal bruges senere.
  2. Sæt spaghettien til kogning og kog efter anvisning på pakken.
  3. Mens spaghettien koger, påbegyndes sovsen. Varm lidt olivenolie op på en pande. Steg det hakkede løg i 3-5 minutter, indtil det er godt brunet. Tilsæt hvidløg og champignon til panden og steg videre et par minutter, indtil væsken fra champignonen er fordampet.
  4. Drys en spsk hvedemel over panden og rør rundt, indtil melet er godt fordelt. Tilsæt skålen med de tørrede svampe og det kogende vand til panden sammen med 1 spsk balsamico. Giv det et godt opkog og rør rundt, indtil melet ikke klumper.
  5. Lad sovsen koge i ca. 5 minutter, indtil den er tyk og cremet. Tilsæt til sidst 1 dl soyafløde og smag til med salt og masser af friskkværnet peber.
  6. Dræn spaghettien og tilsæt den til panden med svampesovs. Brug en tang eller en øse til at fordele sovsen godt om spaghettien.
  7. Server f.eks. med persille eller basilikum på toppen. Spis og vær glad!
Del denne opskrift

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial