Opskrifter/ Vegansk

Til pasta-elskere og tømmermændsramte: Cremet pasta med squash, spinat og kokosmælk

Pasta med squash og kokosmælk

Bered jer: Det er endnu engang pasta-tid. Og jeg har en ret i ærmet, som jeg selv har aldeles stor optur over!

Denne ret var én, jeg fandt på, da jeg i weekenden havde uretfærdige tømmermænd. Jeg var i akut mangel på noget salt og snasket mad, men jeg havde lovet mig selv, at jeg ikke ville spise noget, der involverede pizza, creme fraiche dressing eller sour cream and onion (jeg har et tømmermændsmønster.)

Jeg lurede med blanke øjne på, om vi havde noget i køleskabet, som på nogle måder kunne tilfredsstille mine lyster. Jeg fandt en pose pasta, en squash og en dåse kokosmælk. Og nej: Det tydede ikke umiddelbart på nogen større gourmetoplevelse, det må jeg indrømme… Men jeg var desperat, så sådan blev det. A girl’s gotta eat. Og lad mig bare sige, for første og formodentlig eneste gang: Hurra for mig og mine tømmermænd! Resultatet var en cremet pastaret fyldt med fløde-smag, kulhydrater og grøntsager, der er så diskrete, at man næsten ikke opdager, at de er der, hvilket vel i virkeligheden er sådan, de fleste af os foretrækker grøntsager, når vi har tømmermænd, og ikke rigtig gad dem til at starte med. Særligt squash er ikke en grøntsag, jeg tidligere har haft specielt stor tillid til, men der skete i mine øjne noget magisk, da den revne squash blev rørt ud i smuk, sød kokosmælk. Jeg vil faktisk sige, at det var lidt af en åbenbaring. Hvis man er til det, kan man måske erstatte kokosmælken med rigtig fløde eller mælk med lidt jævning, men jeg er som sædvanlig stor fortaler for at komme kokosmælk i alle de retter, man kan komme afsted med (kalorier tæller alligevel ikke, når man har tømmermænd. Eller når det er mandag. Eller efter kl. 12 i weekenden. Læs: Ingen grund til light kokosmælk.)

IMG_20160903_182239
IMG_20160903_182233
Jeg siger jer. Da jeg lå i sengen, helt smadret, og med en kæmpe portion dampende pasta i cremet sovs foran mig, havde jeg det lige så fedt med mig selv, som dengang jeg huskede at købe cola og sætte den i køleskabet allerede dagen INDEN, jeg vidste, at jeg ville vågne op med tømmermænd. Det er ikke sket før eller siden, og jeg var lidt begyndt at tænke, at der mellem mine tømmermænd og jeg ikke fandtes nogle varme følelser. Og så gør der alligevel! Hvis jeg fortsætter ud af den bane, så kommer jeg snart til at gå på druk kun for at fremtvinge idéer til nye tømmermændsretter.

Jeg har i øvrigt også testet, om den stadig smager godt, selvom man ikke har tømmermænd.

Det gør den.

Med ønsket om en søndag fyldt med kun sporadiske regnbyger, foreløbigt plus på kontoen og smil fra fremmede (flotte) forbipasserende!

IMG_20160903_182033
IMG_20160903_182223
IMG_20160903_182407

Print Recipe
Cremet pasta med kokosmælk og squash
Vegansk
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
personer
Instruktioner
  1. Kog pastaen i rigeligt saltet vand. Hæld den fra, mens der stadig er godt bid i, så den ikke bliver til pasta-mos, når den skal overflyttes til sovsen.
  2. Mens pastaen koger kommes løg og hvidløg på en varm pande, sammen med smuldrede bouillonterninger og en smule vand. Rør rundt, indtil bouillonen er opløst. Tilsæt den revne squash, spinat og krydderi og lad spinaten falde sammen. Lad det koge ved lav varme i 2-3 minutter, indtil squashen er tilberedt, men stadig har lidt bid. Hæld til sidst kokosmælken i og rør rundt. Smag til.
  3. Når sovsen er færdig, tilsættes den kogte pasta. Resultatet er en stor pande fyldt med cremet godhed. Velbekomme!
Del denne opskrift

No Comments

Leave a Reply

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial