Hjemmelavet kakaopulver er nemt, hurtigt og billigt at lave – og du kan komme (næsten) lige det i, du godt kan lide. Ja?
Hva?
Om det er et underligt tidspunkt at poste opskrift på varm kakao, når der hersker hedebølge og afbrændingsforbud udenfor?
Gu’ er det ej! Der findes aldrig et dårligt tidspunkt at lave, drikke, tale om eller se på billeder af varm kakao, så jeg har besluttet, at der ikke findes et bedre tidspunkt end nu. I er enten med mig eller imod mig (jeg regner kraftigt med det førstnævnte).
Jeg elsker varm kakao. Både fordi det har noget med chokolade at gøre, selvfølgelig, men også fordi det er cremet, fyldigt og fylder én med øjeblikkelig glæde. Jojo, gode venner, rejser og sex er fedt nok, men har I nogensinde prøvet at tage en onesie på og drikke varm kakao i nyvasket sengetøj?
Life.fucking.completed.
Vegansk kakao er lidt en besværlig størrelse. Man kan selvfølgelig købe en færdigblandet kakao og varme den op. Det gør jeg jævnligt og det er også lækkert nok, men ofte også proppet med ting, man ikke nødvendigvis kunne tænke sig at drikke. Det samme er tilfældet med færdiglavet kakaopulver. Man kan sagtens finde noget uden mælkepulver, men man finder som regel ikke noget uden underlige tilsætningsstoffer, man ikke kan udtale.
Og vigtigst af alt i denne sammenhæng: man finder ikke noget, der giver et så cremet og intenst resultat, som det bliver, når man laver det selv.
Basis for hjemmelavet kakaopulver er en god kvalitetskakao og lidt sukker – resten er vitterligt op til én selv. Jeg kan lide at tilsætte ting som kanel, kardemomme, cayenne og lidt salt, men den officielle kakaoregel er, at der ikke ER nogle regler. Dét må være noget mine læsere kan forstå, tænker jeg!
Så skulle vi ikke bare sige, at vi holder resten af dagen fri og ripper Netflix for alt, der har noget med ulykkelig kærlighed at gøre?
Med ønsket om en god mandag fyldt med Hugo Helmig (Wild kører på repeat herhjemme lige nu), lange bade og liiidt efterårsstemning udenfor, så der er endnu en undskyldning for at drikke varm kakao!
Psst…
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på varme drikke (er man ikke altid?), så prøv:
-
Helende varm kakao alá Golden Milk (vegansk)
-
Simpel varm kakao (vegansk)
-
Hjemmelavet ingefærte til snotnæser

Hjemmelavet vegansk kakaopulver
Ingredienser
- 10 spsk god kvalitetskakao
- 2 spsk rørsukker
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk kanel
- ½ tsk salt
- 1/4 tsk cayenne
- 1/4 tsk kardemomme
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser sammen og hæld i en lufttæt beholder.
- Når du skal lave din kakao, så varm din yndlingsplantedrik op i en gryde og rør nogle skefulde kakaopulver i med et piskeris. Bliv ved med at røre i den jævnligt, indtil den lige kommer op at koge og tag den så af varmen. Jeg kan bedst lide at bruge mandeldrik, fordi det er så cremet, men alt kan bruges. Jeg bruger ca. 2 spsk kakaopulver til 3 dl plantedrik, og det giver en god, stærk, cremet kakao, men prøv dig frem. Velbekomme!