På udkig efter sprøde, gyldne, chewy, fantastiske veganske chocolate chip cookies med valnødder? Look no further!
Ja, jeg ved hvad du tænker: Synes du virkelig selv, Sofie, at der mangler en opskrift på cookies her på domænet?
Og ja. Ja, det gør jeg. Mest fordi man aldrig kan få for mange cookieopskrifter. Men også fordi, at netop de her cookies jo selvfølgelig er helt unikke og fuldstændig anderledes end alle de andre cookieopskrifter, jeg har. Bl.a. er der valnødder i dem. Kaffe. Og olivenolie. Så du kan godt se, at vi jo her har at gøre med en fuldstænding livsforandrende, revolutionerende cookie, der i dén grad fortjener at være her.
Og så er der også den del med chokoladen, for altså, har du SET, hvor meget chokolade, der er i? Og hvor store stykkerne er hakket? Det ville jeg bare lige nævne, inden du fortsætter med at dømme mig og mine cookieproblemer.
Veganske chocolate chip cookies med valnødder er:
- Sprøde og gyldne
- Intense i smagen
- Fyldt med sprøde stykker af valnødder og chokolade
- Ik’ som alle de andre cookies, og vil kun ha’ dig!
Olivenolie er med til at give dem en helt speciel smag. Ikke en smag af olivenolie, altså, det smager overhovedet ikke mærkeligt, selvom man er lidt skeptisk, når man står dér med flasken. Jeg lover! Men sammen med kaffen og valnødderne får det en helt ny, intens dimension, som gør dem til en vindercookie ud over det sædvanlige. Du kan bage dem med det samme, hvis dine forældre fx ringer og siger, at de kommer lige om lidt, eller du bare er en lille smule sukkerdesperat (vi har allesammen været der). Men har du god tid, kan du give dine cookies en meget mere intens smag og karamelgylden farve, hvis du lader dejen hvile i køleskabet et par timer. Eller natten over, hvis du har så meget selvdisciplin. Men det forventer jeg ikke af nogen.
Okay. Enough smalltalk. Tid til cookies.
Tid til kaffe, serier, dyner, regnvejr og en kæææmpe portion af de her. Lad os komme igang!
Med ønsket om en fantastisk dag fyldt med afkalkede vandhaner, nyvaskede gulve og planter, der har fået nye blade!
Sprøde veganske cookies med valnødder
Ingredienser
- 260 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 2 tsk instant kaffe
- 1/2 tsk groft salt
- 150 ml olivenolie
- 150 gram sukker
- 150 gram brun farin
- 50 ml vand
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 gram vegansk chokolade, hakket
- 100 gram valnødder, hakket
Sådan gør du
- Rør mel, bagepulver, natron, instant kaffe og salt sammen i en skål. Sæt tilside.
- I en anden skål røres olie, sukker, brun farin, vaniljesukker og vand sammen med en elpisker, indtil det er en luftig masse.
- Rør de tørre ingredienser sammen med de våde, og rør det hele sammen, indtil det er en sammenhængende masse. Her er det noget med at tage grabberne ned i hele baduljen, for det bliver en ret tyk dej. Men der er altså virkelig også noget terapeutisk ved at have hænderne i kagedej!
- Tilsæt hakket chokolade og hakkede valnødder til dejen, og rør godt sammen.
- Herfra kan du gøre to ting: Du kan bage dine cookies med det samme, eller du kan rulle dejen ind i film og lægge på køl. De behøver ikke ligge på køl, men de har godt af det. Jo længere tid, jo mere gyldne og intense og sprøde bliver de. Læg dem gerne på køl op til 24 timer.
- Når du er klar til at bage dine cookies, forvarmer du ovnen til 180 grader varmluft, og gør to bageplader med bagepapir klar.
- Scoop kugler af dejen, og læg på bagepladen med god afstand, ca. 9 på hver plade.
- Bag i 11-15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Lad dem afkøle fuldstændigt, før du kaster dig over dem som et frådende vilddyr.
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på cookies, så prøv:
1 Kommentar