Træd tilbage for de lækreste veganske chokoladecookies med pebermynte aroma, der smager af After Eight!
Smæk mig i røven og kald mig Torben, nu skal vi til noget lækkert!
Jeg elsker cookies. Altså okay, hvem gør ikke det, ik, men jeg æææælsker virkelig cookies. Sprøde, men alligevel chewy, søde men alligevel intense.
Og så elsker jeg After Eight, hvilket er skørt, for jeg kan ikke lide mynte, eftersom det smager af tandpasta, selvom det jo i virkeligheden er tandpasta, der smager af mynte… men jeg synes ikke, at After Eight smager af tandpasta, og jeg synes desværre heller ikke, at tandpasta smager af After Eight, så jeg kan ikke helt forklare min ligning, men jeg må bare sige, at nogle gange kan jeg lide pebermynte og nogle gange kan jeg ikke… men sammen med chokolade kan jeg godt, kan vi konstatere!
En ligning jeg til gengæld godt forstår, er den her: cookies? Godt. After Eight? Godt. Cookies med pebermynte-aroma, så det smager af After Eight? Pr. definition godt! 😍
De er sprøde i kanten, bløde i midten, nemme at lave, kan narre enhver veganske skeptiker og jeg kan i det hele taget ikke finde et eneste dårligt ord at sige om dem. Det skulle da lige være, at jeg ikke kan passe nogle af mine bukser, men altså, det er vel for fanden derfor strømpebukser er en ting.
Og hey: hører du til blandt dem, der ikke kan lide After Eight (what??), så udelader du sgu da bare pebermynte. Så er det bare helt almindelige chocolate chip cookies! Hvad har vi dog gjort for at have det så godt?!
Med ønsket om en god dag fyldt med varme kopper kaffe, rene håndvaske og ingen knas med halsen!
Veganske After Eight cookies
Ingredienser
- 100 gram hvidt sukker
- 165 gram brun farin
- 1/2 tsk groft salt
- 100 gram Smørbar Blok, smeltet
- 60 ml plantedrik
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 1 spsk pebermynte aroma (kan udelades, så er det bare almindelige chokoladecookies)
- 200 gram hvedemel
- 35 gram kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 150 gram vegansk chokolade (jeg brugte chokoladeknapper fra Odense Marcipan)
Sådan gør du
- Pisk sukker, brun farin, salt og smeltet smør sammen med en elpisker.
- Tilsæt plantedrik og vanilje til skålen og pisk i nogle minutter, indtil blandingen er skummende og sukkerkornene er godt pisket ud.
- Si mel, bagepulver og kakao i og fold dejen godt rundt med en dejskraber eller ske. Hak chokoladen i passende stykker og fold i.
- Forvarm ovnen til 180 grader.
- Scoop 10 skefulde af dejen ud på en bageplade, fx med en isske eller to spiseskeer. Du behøver ikke flade dejen ud, men sørg for at placere dine cookies med gode mellemrum, så de ikke flyder sammen i ovnen.
- Bag i ovnen 20-25 minutter, indtil de er sprøde i kanten (min ovn er langsom og bagetider varierer, så husk at holde øje med dem).
- Lad dem køle helt af, inden du spiser dem. Så er de bedst. Velbekomme!
Psst …
Hvis du er på udkig efter andre opskrifter på cookies, så prøv:
Hej Sofie.
Det lyder vildt lækkert med de cookies!
Jeg er ret ny her på din side. Jeg fik din bog “Plantefars for kødspisere” i julegave, da jeg de sidste fire- fem måneder havde ytret lidt rundt omkring at jeg overvejede vegansk på grund af forskellige ting. Jeg har lånt andre veganske kogebøger på biblioteket, men må sige at sin bog er den ABSOLUT bedste jeg har set og afprøvet til dato!!!! Så stort tak for den bog.
Nu har jeg så også lige læst hele din tekst “Om mig” og jeg kan genkende meget af det du beskriver om dig selv fra kødspiser der aldrig aldrig aldrig havde forestillet sig at blive veganer og så ændringen til at det pludselig gav mening.
Jeg har indtil videre prøvet fire forskellige opskrifter i din bog – og det var fx den bedste vegan-burger jeg nogen sinde har smagt, da jeg lavede dine ynglings-veggieburger.
Så nu vil jeg da også følge din blog.
Kh Hanne
He he altså, det var lige hvad din bog hed i mit hoved – den hedder selvfølgelig: Plantebaseret fars – kødelskerens veganske kogebog
Hej Hanne,
Tuuuusind tak for den vildt søde besked, det er jeg bare SÅ glad for! Du har lige reddet hele min søndag Håber du også vil finde opskrifter på min blog, som du kan bruge til noget! Hav en dejlig dag!