Det er påske, og selvom påskefrokosterne i år ikke rigtigt bliver til noget, skal det ikke afholde os fra at fylde i hovedet med alverdens lækre sager, vel? Enter cookies. Enter verdens bedste påskeaktivitet!
Ah. Det er påskeferie, jeg har for første gang nogensinde valgt rent faktisk at have fri, kaffen er varm, og jeg er endelig ved at være nået ned i bunken af min to-do liste og ikke mindst bunken af opskrifter, som har hobet sig op. Virkelig smart at have en masse opskrifter liggende med billeder og det hele, og så bare ikke orke at poste dem, ik’? Jeg er god på den måde, er jeg!
I skrivende stund er Emil igang med at bygge en vægreol nede i stuen, mens jeg forsøger at holde Mozzie væk fra det værste støj, og har barrikaderet mig i soveværelset med en varm kop kaffe og min computer. Perfekt tidspunkt at få opdateret bloggen … Og se noget Scandal, nu hvor man endelig har tegnet et Disney+ abonnement.
Og nu til sagen. Nu til cookies!
I de seneste år har samtlige at mine cookie-bestræbelser gået ud på at forsøge at genskabe de perfekte chocolate chip cookies alá Marabou cookies med mørk chokolade, som er de bedste fucking cookies, der eksisterer, og som ved hjælp af hverdagens små mirakler (og dét faktum, at de store fødevaregiganter heldigvis ikke gider at bruge dyre ingredienser som æg og mælk), er veganske! Jeg er virkelig træt af, at et færdigkøbt produkt er bedre end noget, jeg nogensinde selv kan bage, og derfor har jeg altså efterhånden brugt hundredvis af timer i mit bette liv på at forsøge at genskabe dem. Uden held, i øvrigt. Men! Nu har jeg for én gangs skyld kastet mig ud i noget lidt andet. Ja, noget meget andet, faktisk.
Hvis du bevæger dig meget rundt på pinterest, er du helt sikkert stødt på de her: Funfetti cookies.
Helt almindelige, sprøde cookies med masser af regnbuefarvet krymmel. De er sjove, de er flotte – og så er de, heldigvis, også mega lækre. Helt sikkert også et hit med børn, hvis man er så uheldig at have den slags.
De er sprøde, de er søde, de er gyldne. Og de er lige til at gå igang med.
Skal du gøre det? Så snup opskriften herunder, og fyr den fuldstændig af!
Med ønsket om en skøn dag fyldt med apps, der opdaterer sig selv, jord, der er god at grave i og nyvasket sengetøj!
Vegansk cookies med krymmel: Funfetti cookies
Ingredienser
- 1 spsk kværnede hørfrø + 3 spsk lunkent vand
- 115 gram smørbar
- 100 gram sukker
- 1 tsk vaniljepaste
- 140 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk maizena eller tapioka stivelse
- 1 nip salt
- 1/2 dl plantedrik
- 50 gram krymmel + ekstra til at drysse på ingen bagning
Sådan gør du
- Blend de kværnede hørfrø med lunkent vand i en lille skål, og stil til side et par minutter, så det bliver en klistret masse.
- Pisk smørbar, sukker, vaniljepaste og hørfrø-ægget sammen med en elpisker.
- Tilsæt mel, salt, bagepulver, maizena og plantedrik til skålen og rør sammen.
- Til sidst røres krymmel forsigtigt i.
- Rul kuglerne af dejen, og læg dem med god afstand på en bageplade. Pres dem lidt flade, og drys med ekstra krymmel.
- Bag i ovnen ved 185 grader varmluft i ca. 15 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
- Lad køle af på en rist, inden du kaster dig over dem.
Psst …
Er du på udkig efter andre opskrifter på cookies? Så prøv: