Lunt æblebrød med efterårskrydderier, pekannødder, rosiner og æblestykker. Lige med et lag smør på, ik’? Jamen så er der ikke et øje tørt …
I haven har jeg et æbletræ, der producerer de mest vidunderlige æbler. Ikke i smag, altså. De smager ad helvede til. Men jeg elsker, at jeg har et æbletræ, og jeg elsker farverne og konceptet i, at jeg kan gå ud i min helt egen have og samle mine helt egne æbler. Jeg laver rigtig meget æblegrød af dem, for det er lidt det eneste, de rigtigt kan bruges til. Men jeg er jo desværre også nødt til at bruge en del af æblerne på at komme i kage, sammen med en masse sukker og smør. Alt andet ville jo sådan set være madspild, og det går jeg helt enkelt ikke ind for.
Derfor har jeg i denne omgang brugt dem til at lave et lækkert, krydret, luftigt vegansk æblebrød med pekannødder og rosiner.
Og hvorfor brød, tænker du så? Jeg elsker at kalde noget brød. Bananbrød, æblebrød, chokoladebrød … Alt, man kalder brød, må man nemlig komme smør på.
I dejen er der både æblegrød og stykker af æble, og så har jeg kommet pekannødder og rosiner i, fordi jeg elsker, at der både er noget sprødt og noget blødt. Det kan sagtens udelades, hvis man ikke er til det.
I kagedejen er en krydderblanding af varme krydderier, som bare er efterårsagtige og lune og hyggelige.
Så kommes det hele i en brødform, og voilá: Æblebrød.
Vegansk æblebrød er:
- Hyggeligt og lunende
- Nemt at bikse sammen
- Den perfekte efterårsmundfuld
- Virkelig god med smør på
Og med det sagt: Skal vi så egentlig ikke bare komme igang?
Vegansk æblebrød med pekannødder og rosiner
Ingredienser
- 125 gram smørbar
- 115 gram sirup (1 dl)
- 1 dl æblegrød Jeg lavede min egen ved at koge æbletern med lidt vand og sukker. Du kan bruge hjemmelavet eller købe i supermarkedet.
- 300 gram hvedemel (5 dl)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 dl plantedrik
- 2 æbler, skåret i tern
- 40 gram rosiner
- 40 gram pekannødder
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Stil en smurt brødform klar, eller beklæd den med bagepapir.
- Rør smørbar sammen med sirup, indtil det er godt samlet. Tilsæt æblegrød, krydderier, salt, plantedrik og mel, og rør sammen. Til sidst vendes æblestykkerne, pekannødder og rosiner i.
- Hæld i brødformen, og bag i ovnen ca. 30 minutter, eller indtil en kødnål kommer rent ud.
Psst …
Er du på udkig efter andre opskrifter på dejligt bagværk?
Hvilken sort er det? Jeg er aldrig stødt på danske æbler, der ikke er gode.
Aner de ikke, faktisk. De er bare sure og melede. Men træet er heller ikke blevet passet i mange år, så det producerer alt for mange æbler. Måske derfor? Kh. hende, der ikke aner en skid om æbler, haha!